BurgemeesterEenhoorn brengt bezoek aan Elsrijk

29 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN Burgemeester Bas Eenhoorn heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de wijk Elsrijk. Daar heeft hij onder meer het gerenoveerde Openluchttheater Elsrijk bekeken en de nieuwe blokhut die daar staat. Daar kreeg hij ook een presentatie over de geschiedenis en de huidige aanpak van het theater.

Vervolgens sprak burgemeester Eenhoorn met een aantal bewoners die betrokken zijn bij de nieuwbouwontwikkeling van Zonnestein. De planvorming is tot stand gekomen in overleg met omwonenden en projectontwikkelaar BPD. In dit experiment had de gemeenteraad vooraf geen kaders vastgesteld. De bewoners gaven aan heel tevreden te zijn over de gang van zaken en blij zijn met het uiteindelijke resultaat.

Daarna stond een bezoekje aan het Crea Café in de Stadsdorpskamer aan de Heemraadschapslaan 100 op het programma, waar diverse dames hun creatieve talenten ten toon spreidden. Het Crea Café vindt wekelijks op vrijdagmorgen plaats in de Stadsdorpskamer. Ook ging de burgemeester in gesprek met de voorzitter van Stadsdorp Elsrijk, Hans Steenvoorden, over de huisvesting van de bewonersorganisatie.

Aan het einde van zijn bezoek sprak de burgemeester met enkele bewoners uit de omgeving van de Wolfert van Borsselenweg, over het initiatief voor een speeltuin aan het eind van de Van de Ghiessenstraat. In de speeltuin kunnen ook oudere kinderen in hun directe omgeving spelen.

Wie ook wil dat de burgemeester een bezoek aan zijn of haar wijk brengt, kan dat laten weten via kabinet@amstelveen.nl. De gemeente kijkt dan naar de mogelijkheden om een bezoek te organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie