29 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook op het Keizer Karel College komen de open dagen voor de toekomstige middelbare scholieren (en hun ouders) er weer aan. Twee open avonden op 5 en 6 februari, een speciale avond voor de verkenning van de verschillende afdelingen HAVO, Atheneum, gymnasium en Technasium op 13 februari en twee open middagen waar je je niet voor hoeft in te schrijven op 14 en 21 februari.

De eerste twee informatiedagen, op 5 en 6 februari, zijn algemene open avonden. Hier kunnen ouders en hun kinderen een algemeen beeld krijgen van de school. Op deze dagen volg je een lesje en krijg je een rondleiding door de school. Op 13 februari is er nog een open dag, deze is speciaal bedoeld om de afdelingen beter in beeld te krijgen. Als je bijvoorbeeld bij de open dagen bent geweest en je wilt meer weten over het Technasium of de HAVO, dan kan je terecht op deze avond.

De open middagen op 14 en 21 februari zijn voor veel leerlingen het allerleukst. Nanda Marrenga, conrector van het KKC, legt uit: ''Wat belangrijk is bij het kiezen van een school is hoe het er nou echt aan toe gaat op een normale dag. Hoe is de sfeer, lijkt het je leuk om hier op school te zitten, dat zijn echt belangrijke vragen''. Op een open middag is de school echt in bedrijf, en is het voor de leerlingen die op school zitten een gewone lesdag. Ouders zijn niet aanwezig; het is een middag die bedoeld is voor de leerlingen van groep 8, geleid door bovenbouw leerlingen van het KKC. Je hoeft je niet in te schrijven voor deze middagen. Alle leerlingen uit groep 8 zijn welkom!

De HAVO is de kleinste afdeling van het KKC, maar dat maakt het gelijk ook heel huiselijk. Veel havisten kennen elkaar dan ook. Het KKC probeert zo veel mogelijk projecten op te zetten waarbij de leerlingen moeten leren door samenwerken. ''Niet alleen met de neus in de boeken, maar leren door te doen'', vult havo-mentor Dick Salfischberger aan. ''Havoleerlingen zijn vaak praktisch ingesteld. Ze willen graag weten; wat is het nut hiervan, wat kan ik hier mee. Actief iets ondernemen helpt hierbij''.

Het Technasium is een afdeling die bijzonder is voor het KKC, met het vak O&O (onderzoeken en ontwerpen). ''Binnen het Technasium werken we heel nauw samen met het hoger onderwijs en het bedrijfsleven'', licht Marrenga toe. Leerlingen werken aan vier projecten per jaar, in het eerste jaar is dat bijvoorbeeld een project in samenwerking met Artis. De leerlingen gaan daadwerkelijk naar de dierentuin waar ze een opdracht krijgen. Er wordt van ze verwacht dat ze creatieve oplossingen voor problemen bedenken. ''We hebben bijvoorbeeld met de gemeente Amstelveen samengewerkt voor het ontwerp van de avonturenspeelplaats aan De Poel. Er gebeurt dus ook echt wat met de ideeën.''

Het Gymnasium heeft klassieke talen, Cambridge Engels, en D&D (Denken en Doen). Dat is een filosofisch ingerichte vak, uniek voor het KKC; het is door de leraren bedacht en ontwikkeld. Ook het Atheneum heeft een exclusief vak, genaamd WOKK (Wetenschapsoriëntatie Keizer Karel). Volgens Marrenga worden bij dit vak alle vaardigheden die je nodig hebt om te studeren, al vanaf de eerste klas bijgebracht.

Het KKC biedt dus een divers aanbod van open dagen voor ouders en tieners om de school van verschillende kanten te leren kennen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie