Amstelveen Heemraad start met thuisnederlaag na winterstop

31 januari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN Na de lange winterstop vond dit weekeinde de aftrap plaats voor de tweede ronde van de amateur-voetbalcompetities. Ook de twee hoogst spelende zaterdagteams van Amstelveen, AMVJ en Amstelveen Heemraad, kwamen in actie. AMVJ behaalde een verdienstelijk gelijkspel in Monnickendam en Amstelveen Heemraad liet zich in eigen huis verrassen door Jong Holland.

ZATERDAGVOETBAL

2A Monnickendam - AMVJ 2-2 (1-1)

Tegen het hoog geklasseerde Monnickendam kwam AMVJ al binnen een minuut op achterstand. Keeper Levien Rocha greep voor zijn doel onreglementair in en dat leverde de thuisploeg een strafschop op die feilloos werd benut, 1-0. De achterstand werd 3 minuten later alweer ongedaan gemaakt toen zich een identieke situatie voordeed in het penaltygebied van de gastheren. Gijs Bedet schoot vanaf 11f meter raak en bracht AMVJ langszij, 1-1. Dat was ook de ruststand. Ook na de pauze werd snel gescoord. Een aanval van Monnickendam sneed door de verdediging van AMVJ en dat betekende 2-1. Halverwege de tweede helft moest Monnickendam met 10 man verder omdat een van de spelers een tweede gele kaart kreeg. AMVJ wist het voordeel van een man meer goed te benutten en Devery Boldewijn zorgde voor 2-2. Dat was ook de eindstand.

2A Amstelveen Heemraad - Jong Holland 1-4 (0-1)

Amstelveen Heemraad wast niet in goede doen en keek al na 15 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Een aderlating was het toen aanvoerder Maarten Zwaan geblesseerd het veld moest verlaten. Jong Holland domineerde de wedstrijd maar het duurde toch tot de tweede helft totdat er meer doelpunten vielen. Jong Holland liep uit naar 0-3. Het lukte Amstelveen niet om iets aan die opgelopen achterstand te doen. Pas nadat Jong Holland op een 0-4 voorsprong was gekomen wist Sven Boelsma de eer te redden voor Amstelveen. Hij verkleinde de achterstand naar 1-4 na een goed genomen hoekschop met een welgerichte kopbal. Dat was ook de eindstand van een wedstrijd die Amstelveen Heemraad maar gauw moet vergeten.