Campagne tegen auto-inbraken

17 januari 2018 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN De politie start samen met gemeente een bewustwordingscampagne ter voorkoming van diefstal uit auto. Dat meldt politie Amstelveen op Facebook. De campagne begint donderdag 18 januari met een flyeractie op de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk. Hierna zullen nog meer acties volgen op plaatsen waar veel auto-inbraken plaatsvinden. Ook worden op deze hotspots tekstkarren geplaatst om autobezitters te waarschuwen. Daarmee worden ze ook opgeroepen om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Vorige week (9 en 10 januari) kwamen bij de politie weer veel aangiftes binnen van diefstal uit auto´s. Met name Westwijk en omgeving zijn erg in trek bij het dievengilde. De voornaamste buit is het ingebouwde navigatiesysteem en de stuurairbag. Veelal zijn eigenaren van Audi, BMW, Mercedes en Mini het slachtoffer.

De politie roept inwoners op om verdachte situaties te melden via 112 en om de buurtapp te gebruiken om buren te alarmeren. ´Alleen via 112 worden de eenheden snel en direct aangestuurd. Niet via een privébericht op Facebook, een mailtje naar de wijkagent of een bericht op Instagram. Bel ons en help ons de daders van deze misdrijven op te sporen, aan te houden en te stoppen,´ aldus de politie. Een ´autokraak´ is snel gepleegd dus hoe sneller je belt, hoe groter de pakkans.´

Ook geeft de politie enkele tips om de kans op diefstal te verkleinen. ´Parkeer de auto dichtbij woningen, zorg voor een goedgekeurd alarm, schaf een goed stuurslot aan en spreek met buren af om extra scherp te zijn´.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie