Wanneer T kalf verdronken is.......

6 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Wethouder Herbert Raat (VVD), die zich de laatste jaren inzette voor het bewaren in Amstelveen van wat er - na dramatische sloop in eerdere decennia - nog over is van lokaal historisch erfgoed, wil op dat terrein niet achter de feiten aanlopen. Hij heeft de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) gevraagd aan te geven er nog objecten zijn die aan de lijst van 128 gemeentelijke monumenten kunnen worden toegevoegd.

Als je dit leest vraag je je af waarom gemeente Amstelveen dan verzuimd heeft verleden jaar de Vereniging Historisch Amstelveen in te lichten over de ophanden zijnde hoorzitting over het afvoeren van het Jagershuis van de rijksmonumentenlijst.

Over historische panden gesproken.

Het Jagershuis is al drie eeuwen de entree van de Buurt over Ouderkerk.

En met de op handen zijnde rijrichting verandering op de Amstelzijde vanwege de nieuwe brug en parkeergelegenheid zal het Jagershuis de komende jaren weer HET visitekaartje van de Amstelzijde kunnen zijn.

Want ondanks dat projectontwikkelaar Breevast doet of het Jagershuis rijp is voor de sloop, is het bouwtechnisch in prima staat.

Het enige wat er aan mankeert is het schilderwerk aan de straatzijde, wat moedwillig door Breevast is vernietigd met een hogedruk spuit om de publieke en politieke opinie te beïnvloeden wat bij sommige mensen lijkt te lukken.

Maar gelukkig kunnen de Amstelveense politieke partijen het Jagershuis nog redden door het Jagershuis op de in het artikel genoemde Gemeentelijke monumentenlijst te zetten.

Welke politieke partijen willen zich inzetten voor het Jagershuis?

M.vr.gr. P.H.J. Compier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie