29 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Marjo Fambach (Vita Amstelland)

Datum: 15 december 2017 om 12:38

Onderwerp: persbericht aankondiging naamsverandering Vita 30112017 DEF

Aan: "Marjo Fambach (Vita Amstelland)"

Bijgaand persbericht eerste aankondiging over de naamswijziging van Vita

per 1 januari 2018.

Met vriendelijke groet,

Marjo Fambach

Communicatie Vita en AanZ

Dr. Willem Dreesweg 2

1185 VB Amstelveen

Tel. 020 - 54 30 450

communicatie@vita-amstelland.nl

m.fambach@vita-amstelland.nl

m.fambach@aanz-amstelveen.nl

www.vita-amstelland.nl

www.aanz-amstelveen.nl

Persbericht

Vita Amstelland heet per 1 januari Participe Amstelland

Vanaf 1 januari 2018 gaan Vita Amstelland en AanZ verder onder de nieuwe naam 'Participe Amstelland'. Deze naamswijziging volgt twee jaar na de samenwerking die Vita met de landelijk opererende Participe Groep is aangegaan. De nieuwe naam Participe Amstelland benadrukt waar wij voor staan: dat iedereen participeert, meedoet in de buurt. En dat willen we graag met u vieren, op zaterdag 6 januari 2018.

Vita verzorgt in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn sociaal-maatschappelijke diensten. Maatschappelijk werkers en ouderenadviseurs zijn voor buurtgenoten toegankelijk, 15 wijksteunpunten staan open voor iedereen en inwoners kunnen er terecht voor trainingen, persoonsalarmering en dagactiviteiten voor inwoners met lichte dementie. Project AanZ verzorgt sinds 2014 het welzijnswerk in de wijken en wijkcentra van Amstelveen.

Voor alle inwoners

'De naam 'Vita' is van oudsher verbonden aan de ondersteuning van oudere en kwetsbare inwoners. Met de naamsverandering willen we duidelijk maken dat we ons inzetten voor alle inwoners. Dat we ons sterk maken voor een samenleving waarin meedoen voorop staat en waarbij talenten en mogelijkheden van mensen worden gezien en gestimuleerd.

Sociale kracht versterken wij door netwerken te vormen in de wijk en initiatieven van inwoners te stimuleren. Actieve bewonersgroepen, wijkcoaches, vrijwilligers en levendige wijkcentra maken dit mogelijk.' zegt Sjaak van der Linde, directeur van Vita Amstelland.

Samen zorgen dat iedereen mee kan doen

Bovendien maakt de naamswijziging zichtbaar dat Vita onderdeel is van de landelijk opererende Participe Groep en hierdoor kennis over zorg en welzijn kan uitwisselen. Net als Vita wordt AanZ ook Participe. Hiermee wordt voor alle inwoners duidelijk dat wij eenzelfde organisatie vormen. En dat professionals, buurtgenoten en locaties zich samen inzetten voor hetzelfde doel: zorgen dat iedereen kan meedoen en zich ontwikkelen.

Komt u ook?

'Natuurlijk laten we dit belangrijke moment niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. We nodigen op zaterdag 6 januari alle inwoners uit in onze wijkcentra om samen met ons het nieuwe jaar én onze nieuwe naam feestelijk in te luiden. Ook hijsen we die dag onze vlag met het nieuwe logo, met een knipoog naar het bekende Vita logo, dat wij met trots gedragen hebben.' aldus Sjaak van der Linde.

Let de komende tijd op onze berichten in de media over de uitnodiging van de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomsten in de wijk. Voor meer informatie brengt u een bezoek aan de net vernieuwde website die nu nog te vinden is onder de naam www.vita-amstelland.nl maar vanaf 1 januari als www.participe-amstelland.nu te vinden zal zijn.

/

Feitelijke info: bij Participe Amstelland werken 80 medewerkers en 800 vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.vita-amstelland.nl

Noot voor de redactie

Vragen Participe Amstelland

Contactgegevens Sjaak van der Linde, directeur Vita Amstelland

Tel +31 6 46920618,

E-mail s.van.der.linde@vita-amstelland.nl

Participe Groep

Voor meer informatie over Participe zie www.participe.nu

Vragen: Wilma Straathof, communicatieadviseur

Tel +31 6 330 84 320

E-mail w.straathof@participe.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie