Piektijd voor oliebollenverkopers

27 december 2017 om 00:00 Nieuws

{AMSTELVEEN] Peter en Belia Verbruggen runnen de Hollandse gebakkraam op het Buitenplein in Amstelveen. De klant kan er terecht voor oliebollen, krentenbollen en andere lekkernijen. ,,Zo hebben we ook specialiteitsbollen, bijvoorbeeld met Nutella, en bollen in de smaak Oreo en Tony Chocoloney. De laatste is chocolade met karamel-zeezout," aldus Belia. ,,Met deze varianten mikken we op de jeugd. Die zijn niet meer geïnteresseerd in een kersen- of bananenbol. Vooral de Nutellabol is populair."

,,Naast de oliebollen verkopen we ook andere lekkernijen, zoals wafels en natuurlijk appelflappen. Al onze bollen worden bereid volgens een traditioneel recept en verse natuurlijke grondstoffen. Wij gebruiken de beste ingrediënten zoals Amerikaanse patent bloem."

De familie staat al jaren in Amstelveen aan het Buitenplein. Normaliter staan ze iets meer naar de weg, maar dat kan niet vanwege de bouwhekken. De kraam staat nu recht voor de Hudson´s Bay. Dat doet een beetje vreemd aan, een kraam voor een pand dat nog volop wordt verbouwd. ,,Het is hier beter toeven dan vorig jaar," vertelt Belia. ,,Toen was een deel van het winkelcentrum afgesloten, onder meer vanwege de verbouwingen voor de Action. En deze plek is beter dan bij het Cobra, waar we de afgelopen weken stonden. Toch is het rustiger dan het voorheen was."

,,Mijn vader heeft dertig jaar gewerkt in de kraam. Deze hebben we veertien jaar geleden overgenomen. Mijn vader helpt nog wel vaak een handje. Nu staan we met z'n tweeën, maar richting de jaarwisseling wordt het steeds drukker. Tussen Kerst en Oud en Nieuw staan we met z'n drieën of vieren."

De kraam blijft tot 7 januari staan. ,,In de eerste week van januari zijn er veel nieuwjaarsrecepties, zo bieden we mensen de kans om ook daarvoor bollen bij ons te kopen." Daarna is het even uitrusten voor het stel. "Vanaf Koningsdag start het allemaal weer," vertelt Belia. "Met onze twee gebakskramen staan we het hele jaar door op verschillende kermissen. Daarnaast hebben we een inloopspookhuis."

Voor meer informatie: www.verbruggenderaden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie