Afbeelding
Archief BDUmedia

Hoge boete bij bezit inbrekersmateriaal

28 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN De gemeente treft een nieuwe maatregel in de strijd tegen woninginbraken. Wanneer personen bij controles herhaaldelijk inbrekersmateriaal bij zich hebben wordt een boete van 2.500 euro opgelegd. Het gaat bij deze maatregel om een last onder dwangsom.

,,Het aantal woninginbraken is de afgelopen periode helaas weer gestegen,´´ stelt burgemeester Bas Eenhoorn. ,,Aanvullend op alles wat we al samen met de politie doen om het aantal woninginbraken terug te dringen, kan het opleggen van forsere boetes bij het aantreffen van inbrekersmateriaal extra helpen om inbrekers af te schrikken."

Met deze maatregel willen gemeente en politie inbrekers afschrikken. In Amstelveen treft de politie bij controles regelmatig personen aan die in het bezit zijn van materiaal om in te breken. Deze personen zijn vaak al bij de politie bekend vanwege eerdere inbraken die zij hebben gepleegd (binnen of buiten Amstelveen).

Als de politie voortaan een persoon aanhoudt die in het bezit is van inbrekersmateriaal, ontvangt hij van de gemeente een zogeheten last onder dwangsom van 2.500 euro (ofwel een voorwaardelijke boete) indien hij of zij de afgelopen 2 jaar eerder voor inbraak is aangehouden. Indien dezelfde persoon op enig moment in Amstelveen opnieuw in het bezit blijkt van inbrekersmateriaal, wordt de boete daadwerkelijk opgelegd. De hoogte van de boete wordt ook gehanteerd in andere gemeenten, waar deze maatregel al eerder is ingevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie