Inbrekers op heterdaad betrapt

27 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN Twee inbrekers zijn op eerste kerstdag (maandag) rond 19.20 uur op heterdaad betrapt in een woning aan Kringloop in de wijk Groenelaan in Amstelveen. Dat meldt politie Amstelveen op haar Facebook-pagina.

De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis maar werden gewaarschuwd door hun alarmsysteem. Ze zijn ook direct naar hun woning gegaan. Daar bleek dat de twee verdachten nog binnen waren. De politie was met verschillende eenheden zo snel ter plaatse dat ontkomen

onmogelijk was voor deze twee. Voor de ogen van de bewoners werden de verdachten aangehouden.

De daders hadden de achterdeur opengebroken evenals de slaapkamerdeur. De woning bleek te zijn doorzocht.

De verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. De forensische dienst heeft in de woning naar sporen onderzocht.

Het is mogelijk dat de twee ook elders in de omgeving hebben ingebroken of een poging daartoe hebben gedaan. De politie roept inwoners waarbij dit gebeurd is op zich zo spoedig mogelijk te melden.

Ook inwoners die op eerste kerstdag in de omgeving van Kringloop iets verdachts of opvallends hebben gezien, worden opgeroepen om dit te melden. Dat geldt ook voor mensen die in de omgeving inbrekersgereedschap, of andere goederen aantreffen.

Tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 maar ook door een reactie op het bericht op de Facebook-pagina van de politie.

De politie roept inwoners verder op om gerust 112 te bellen als zij iets opvallends of verdachts ziet. Verder geeft zij als tip om ook als men maar even uit huis gaat, alles goed af te sluiten en verschillende lichten in huis aan te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie