Leerlingen Praktijkcollege De Atlant krijgen gastles van tv-kok Ramon Beuk

24 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Voorafgaand aan de opening van het nieuwe buurtrestaurant gaf tv-kok Ramon Beuk op donderdag 21 december een gastles aan leerlingen van de consumptieve afdeling van Praktijkcollege De Atlant in Buitenveldert. Ook presenteerde Ramon Beuk een receptenwaaier van De Atlant die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de school is gemaakt. In de waaier staan recepten van gerechten die de kookleerlingen regelmatig op school maken voor de middaglunch.

Praktijkcollege De Atlant is een kleinschalige multiculturele praktijkschool in Amsterdam-Buitenveldert voor jongeren van 11 tot 18 jaar. Op De Atlant krijgen leerlingen naast een theoretische basis veel praktische vaardigheden aangereikt. De kleinschaligheid van de school zorgt voor een grote onderlinge betrokkenheid en een beschermde leeromgeving. Na afloop van de opleiding kunnen leerlingen gaan werken of een vervolgstudie doen aan een ROC.

In het nieuwe buurtlunchrestaurant gaan leerlingen van De Atlant om de twee weken een uitgebreide lunch maken en opdienen voor bewoners uit de buurt. Tijdens deze lunch kunnen gasten desgewenst ook hun auto laten schoonmaken en kleine onderhoudswerkzaamheden laten verrichten in het garagelokaal van de school. De Atlant wil met deze activiteiten een bijdrage leveren aan het versterken van het gemeenschapsgevoel in de wijk.

De gastles van Ramon beuk, de receptenwaaier en de opening van het nieuwe buurtrestaurant vormen het startschot voor het jubileumjaar 2018. Op 25 mei volgt nog een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers en in juli is er nog een groots lustrumfeest voor de huidige leerlingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie