21 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Laatste stand van zaken omgevingsvergunning Savornin Lohmanlaan 2

Geachte raad,

Eerder dit jaar bent u geïnformeerd over de ontwikkelingen aan de Savornin Lohmanlaan 2. In het pand is de particuliere basisschool Florencius gevestigd. Op 22 augustus jl. zijn de werkzaamheden aan het gemeentelijk monument, beter bekend als de Witte ULO, middels een bouwstop per direct stilgelegd. Voor de werkzaamheden was geen omgevingsvergunning verleend.

Inmiddels is er door de school een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Onze stadsbouwmeester kan na aanpassing van het plan wel instemmen met het plan. Bij de Erfgoedcommissie is dit niet het geval. Ik zal de nieuwe tekeningen met enkele aanpassingen aan het college van B en W voorleggen. Voor Amstelveen is het van belang mogelijke verdere schade te beperken (het pand heeft al sinds augustus geen dak meer) en de kinderen zo spoedig mogelijk les te kunnen geven op de oude locatie.

Gisterochtend heb ik bij de eigenaar aangegeven dat ik dit in de eerstvolgende collegevergadering (2 januari 2018) ga voorleggen aan het college van B en W. Dit is formeel de snelste manier om de omgevingsvergunning te kunnen afgeven. Pas wanneer de omgevingsvergunning is afgegeven kan de bouwstop opgeheven worden.

De bouwtekening is als bijlage toegevoegd aan deze brief.

Met vriendelijke groet,

Herbert Raat

Wethouder

Bijlagen

1

CC: Florencius

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie