Saamhorigheid centraal bij kerstdiner in Pluspunt

21 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN In het Pluspunt is dinsdag 19 december het jaarlijkse kerstdiner gehouden. 56 mensen hadden zich voor deelname opgegeven. Zoals ieder jaar bleek hoe belangrijk de functie van een wijkcentrum is. De aanwezigen voelden zich verbonden met elkaar en genoten van de feestelijke avond.

De organisatoren hoorden veel positieve reacties. ,,Voor mij is dit de mooiste dag van de kerstdagen,´´ aldus een bezoekster. ,,De rest van de kerstdagen zal ze alleen moeten doorbrengen,´´ vertelde haar buurvrouw zacht, terwijl ze haar hand aanraakte als blijk van saamhorigheid.

Een Syrische vrouw - nog niet lang in Nederland, en in Syrië bloemist van beroep - had speciaal voor deze avond de bloemstukken gemaakt. Deze vielen zo goed in de smaak dat ze aan het einde van de avond werden verloot om mee naar huis te nemen. ,,Nou, hier kan Jonnie Boer van de Librije nog wat van leren,' vond een gast, terwijl ze de zesde gang kreeg opgediend.

Het wijkteam Pluspunt (elf aanwezige vrijwilligers aangestuurd door de sociaalbeheerder) namen de complimenten dankbaar aan, en moedigden de gasten aan om mee te zingen met de muziek. De muzikanten, Adriana en Jenny, speelden tot het tijd was om naar huis te gaan.

´Aan de reacties te merken komen alle gasten volgend jaar weer; konden ze zich maar vaker samen-één-voelen,´ aldus de organisatie..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie