Amstelveen en RODA spelen gelijk in laatste ronde voor winterstop

20 december 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad kwam als enige eerste team uit Amstelveen zaterdag in actie. De tweeklasser speelde gelijk tegen Blauw Wit/Beursbengels. Zondag speelden RODA '23 en Ouderkerk in de laatste speelronde voor de winterstop in 3C gelijk tegen respectievelijk VVH/Velserbroek en Bloemendaal. Sporting Martinus won uit van Spaarnwoude.

ZATERDAGVOETBAL

2A Blauw Wit/Beursbengels - Amstelveen Heemraad 1-1 (1-0)

Het duel tussen Blauw Wit/Beursbengels en Amstelveen Heemraad leverde zaterdag geen winnaar op. De Amsterdammers namen in de eerste helft met 1-0 de leiding en wisten die voorsprong te behouden tot aan de rust. Ook in de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De Amstelveners speelden redelijk goed en de gelijkmaker die werd gescoord was volkomen verdiend. Een zeer goed genomen hoekschop van Tim Stey werd door Furgel Fabies fraai binnen gekopt, 1-1. Voor Amstelveen waren er daarna zeker nog mogelijkheden maar de winnende goal uit. Het bleef 1-1 en gezien het verloop van de wedstrijd kunnen beide teams daar vrede mee hebben.

ZONDAGVOETBAL

3C Spaarnwoude - Sporting Martinus 2-3 (2-1)

De wedstrijd tussen Spaarnwoude en Sporting Martinus kende een matige eerste helft. Martinus wist vrij snel de leiding te nemen. Doelman Niels Wuthrich bereikte met een lange trap Niek Koning die voor 0-1 zorgde. Spaarnwoude nam na dit doelpunt het initiatief over en wist de opgelopen achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Trainer Ron Gerlof stuurde zijn team na een peptalk heel scherp de tweede helft in. De aanval werd gezocht en Niek Koning maakte de gelijkmaker, 2-2. De Martianen bleven de aanval zoeken en dat leverde uiteindelijk de overwinning op. Na een overtreding van Spaarnwoude in het eigen strafschopgebied kende de scheidsrechter een penalty toe aan Martinus. Die schoot Jan Sjerps binnen en zorgde zo voor de Amstelveense zege (2-3).

3C RODA '23 - VVH/Velserbroek 1-1 (1-1)

Velserboek begon de eerste 15 minuten heel aanvallend aan de wedstrijd. Daarna kreeg RODA '23 wat meer vat op de wedstrijd. In de 26ste minuut werd het overwicht van de Amstelveners beloond. Romello Austin ging op snelheid langs zijn bewaker en bereikte Thimo de Jager die fraai de 1 - 0 binnen kopte. Nog voor de pauze kwam VVH/Velserbroek langszij dankzij een goed genomen vrije trap, 1-1. De tweede helft van de wedstrijd oogde wat rommelig en leverde geen goals meer op. RODA was, spelend in eigen huis, de betere ploeg maar slaagde er niet in om de winnende goal te produceren.

3C Ouderkerk-Bloemendaal 1-1 (0-1)

In een aantrekkelijke wedstrijd deelden Ouderkerk en Bloemendaal de punten. Na 15 minuten kwam Bloemendaal op 0 -1 voorsprong. Ver in de tweede helft, in de 86ste minuut, kreeg Ouderkerk loon naar werken. Friso Kaashoek maakte koppende de gelijkmaker, 1-1.

In 4C werd de wedstrijd tussen NFC en Zwanenburg afgelast omdat het terrein van NFC onbespeelbaar was.