GroenLinks bezorgd over toekomst RTVA

20 december 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN De raadsfractie van GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdag per motie het college gevraagd actie te ondernemen om een 'stabiel voortbestaan' van de plaatselijke omroep RTV Amstelveen te garanderen.

De motie volgt op een brief van RTVA van begin december waarin de omroep stelt dat zij het met de huidige financiële middelen de komende maanden 'niet gaat redden'.

Voor mei volgend jaar staat een politieke discussie op de agenda over de lokale media, maar GroenLinks-raadslid Gert Jan Slump vreest dat die voor RTVA te laat komt. Hij wilde met de motie het college aanzetten om op korte termijn actie te ondernemen om het voorbestaan van de omroep in ieder geval tot mei te verzekeren.

Recent is in een raadscommissie uitgebreid gediscussiëerd over RTVA. ChristenUnie-raadslid Bert de Pijper concludeerde toen uit uitspraken van wethouder Maaike Veeningen dat alles in orde was en dat de omroep zeker tot mei 2018 blijft bestaan. ,,De brief van begin december roept een ander beeld op," aldus De Pijper.

Toch konden andere fracties leven met toezeggingen die wethouder Veeningen tijdens de commissievergadering had gedaan. Ze vonden dat de motie van GroenLinks weinig toevoegde.

Veeningen bleek verrast door de brief, die RTVA wel aan de gemeenteraad maar niet aan het college heeft verstuurd: ,,Dat maakt de zaak nodeloos complex." Ze verklaarde inmiddels een eerste gesprek met RTVA te hebben gevoerd en dat er meer gesprekken volgen. ,,Daarbij kijken we ook naar de financiën. We zorgen ervoor dat we tot mei met elkaar doorgaan, mits het geld fatsoenlijk wordt uitgegeven."

GroenLinks verwierf met de motie alleen steun van de SP en de Lijst Spinhoven. Daarmee werd de motie verworpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie