Minima 65-plus gratis met bus Connexxion

13 december 2017 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN Amstelveense 65-plussers met een laag inkomen kunnen vanaf 2018 in heel Nederland gratis gebruik maken van het busvervoer van Connexxion. Het gratis vervoer geldt op doordeweekse dagen in de daluren en in het weekend de hele dag. PvdA-wethouder Jeroen Brandes (Verkeer en Vervoer) en D66-wethouder Maaike Veeningen (Werk en Inkomen) stellen dat ze het belangrijk vinden dat iedereen gebruik kan maken van het Openbaar Vervoer. ,,Ouderen met een laag inkomen kunnen we op deze manier een stukje vrijheid terug geven. Ze kunnen er dan vaker op uit te trekken.'' Met de maatregel wordt invulling gegeven aan een voorstel van Ouderen Combinatie Amstelveen dat vorig jaar door de raad werd aangenomen.

De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de regeling voor Amstelveners is van 65 jaar of ouder met een inkomen dat niet hoger is dan 110 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. De normen (per juli 2017) inclusief vakantiegeld per maand zijn: alleenstaande 1.219,33 euro en gezin 1.666,21. Inwoners die gebruik maken van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie komen niet in aanmerking. Belangstellenden hebben een persoonlijke OV-chipkaart (met naam, pasfoto en geboortedatum) nodig die tenminste 15 maanden geldig is. Deze kaart is aan te vragen via: www.ov-chipkaart.nl

Inwoners die gebruik willen maken van de regeling kunnen via www.amstelveen.nl meer informatie krijgen en een aanvraagformulier opvragen. Dit kan ook door te bellen met het Amstelveenloket (020-540.4911). Als de aanvraag is goedgekeurd zorgen gemeente er Connexxion ervoor dat het abonnement Dal Vrij 65+ klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Kaarthouders moeten deze eenmalig zelf activeren bij een oplaadpunt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie