Ouderkerk wint in doelpuntrijk duel van Martinus

6 december 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN RODA '23 scoorde er zondag in 3C op los tegen De Kennemers. Ouderkerk trok aan het langste eind in een schitterende derby tegen Sporting Martinus. NFC kwam in 4E makkelijk langs Terrasvogels. Nautilus was in 5C te sterk voor Badhoevedorp

ZONDAGVOETBAL

3C RODA '23 - De Kennemers 6-1 (3-1)

RODA '23 blijft met nog maar 2 punten achterstand druk zetten op koploper SDZ. Komend weekeinde ontmoeten de twee teams elkaar. In Amstelveen deed RODA uitstekende zaken door korte metten te maken met De Kennemers. De ploeg speelde geconcentreerd en nam al na 8 minuten spelen de leiding. De doelman van De Kennemers die QuintPiris onreglementair afstopte, kon met rood vertrekken en Martijn Guitink benutte de strafschop, 1-0. In de 15de minuut maakte Thimo de Jager 2-0. Het werd 3-0 voor de Bovenkerkers toen Romello Austin de pass verzond waaruit Thimo de Jager zijn tweede van de middag scoorde, 3-0. Halverwege de eerste helft deden De Kennemers wat terug, 3-1. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft ging RODA verder met scoren. Vijf minuten na rust maakte Romello Austin 4-1. Nog 5 minuten later tekende Martijn Guitink voor 5-1. De actieve QuintPiris bepaalde de eindstand van de wedstrijd met een ziedend schot op 6-1.

3C Ouderkerk - Sporting Martinus 4-3 (1-0)

In een spannende wedstrijd met maar liefst 7 doelpunten zorgden Ouderkerk en Sporting Martinus ervoor dat de vele toeschouwers zich prima hebben vermaakt. Nadat de twee ploegen elkaar eerst hadden afgetast viel in de 17de minuut het eerste doelpunt. Remy van Luyn zette vanaf rechts goed door en speelde Kay de Jong aan die van dichtbij voor 1-0 zorgde. Sporting Martinus deed er alles aan om nog voor rust langszij te komen maar de verdediging van Ouderkerk hield stand. Beide teams speelden aanvallend en hielden het duel spannend. Kort na aanvang van de tweede helft sloeg Ouderkerk opnieuw toe. Wouter Roosjen maakte 2-0. Martinus ging nog aanvallender spelen om de achterstand in te kunnen lopen. Niek Koning maakte 2-1 en binnen twee minuten volgde ook de tweede Martinus-goal toen Fabian van Ginkel het net vond, 2-2. De wedstrijd was weer open, maar in de slotfase sloegen de Ouderkerkers opnieuw toe. Uitblinker Jelle van Barneveld scoorde met een kopbal 3-2 en was ook, na koppend te zijn aangespeeld door Desley Douglas, de maker van de vierde Ouderkerkse goal, 4-2. Jesse Correia kon de achterstand nog verkleinen tot 4-3, maar dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

4E Terrasvogels - NFC 1-3 ( 0-1)

NFC blijft slechts 2 punten verwijderd van koploper SDZ. De ploeg van trainer Ruud Visser maakte zondag uit bij Terrasvogels geen fout. Terrasvogels kon alleen maar tegenhouden en de achterstand in de eerste helft beperken tot 0-1. Robin Visser scoorde en zette NFC op voorsprong. In de tweede helft beheerste NFC opnieuw de wedstrijd. Met zijn tweede goal van de middag maakte Robin Visser er 0-2 van. Nadat Rogier Starke de marge had vergroot naar 0-3 was de wedstrijd definitief gespeeld. Op de valreep scoorde Terrasvogels nog met als gevolg een eindstand van 1-3.