RODA is koppositie kwijt na nederlaag

29 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN RODA '23 is zondag de koppositie in 3c kwijt geraakt aan SDZ. Sporting Martinus boekte een overwinning tegen Schoten. In 4C werd de wedstrijd tussen koploper Zwanenburg en runnerup NFC afgelast omdat het NFC-veld vanwege de regen onbespeelbaar was.

ZONDAGVOETBAL

3C Sporting Martinus - Schoten 4-2 (2-1)

De Martianen moesten zondag hard werken voor de overwinning. Vooral in het eerste kwartier was er een licht overwicht voor de gasten die er niet in slaagden dat in goals om te zetten. Na 20 minuten spelen kopte Joell Cornwall na een goed genomen hoekschop raak, 1-0. Vijf minuten later was het Ralph Jurka die de score verhoogde naar 2-0. Op slag van rust werd het 2-1. In de 60ste minuut voorkwam doelman Niels Wutrich de gelijkmaker door een aan Schoten toegekende strafschop te keren. Tien minuten later was Ralph Jurka opnieuw trefzeker en dat betekende 3-1. Jurka zette Sporting Martinus daarna met zijn derde goal op 4-1 voorsprong. In blessuretijd maakte Schoten er nog 4-2 van.

3C ZSGO/WMS - RODA '23 2-0 (0-0)

Er was geen sprake van groot krachtsverschil, maar de Amsterdamse tegenstander was de productiefste van de twee. In de eerste helft was dat nog niet het geval, al waren de betere kansen voor de thuisploeg. In de tweede helft hield RODA '23 stand tot aan de 62ste minuut, Toen kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong. Twijfel in de defensie van RODA '23 was er de oorzaak van dat ZDSGO/WMS de voorsprong kon vergroten tot 2-0. Dat werd ook de eindstand.

3C United Davo - Ouderkerk 1-4 (1-2)

Ouderkerk moest zondag in Haarlem bikkelen om van United Davo te winnen. De tegenstander beschikte over technisch vaardige voetballers. Toch was het binnen 2 minuten 0-1 voor Ouderkerk. United Davo zette er nog een tandje bij maar de uitvallen van Ouderkerk bleven gevaarlijk. Thijs de Dood rondde een van de counters af en zette zijn ploeg op 0-2 voorsprong. Op slag van rust werd het 1-2. United Davo moest alles op de aanval gooien en dat gaf ruimte waarvan Thijs de Dood en Kay de Jong van konden profiteren. Thijs zorgde voor 1-3 en met een schitterende uittrap stelde keeper Rene de Jong Kay de Jong in de gelegenheid de eindstand te bepalen op 1-4.

5C Nautilus - Heemstede 2-0 (2-0)

Trainer Tom Herfst was zondag zeer tevreden over zijn spelers. Nautilus trok in Heemstede aan het langste eind. In de eerste helft gebeurde alles. Ruben ten Hoog en Jaime waren de doelpuntenmakers. In de tweede helft werd er niet gescoord zodat de ruststand ook de eindstand werd en Nautilus drie punten kan bijschrijven.