Forse nederlaag voor Amstelveen Heemraad

29 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN In 2A leed Amstelveen Heemraad zaterdag een forse nederlaag tegen BOL. AMVJ behaalde een nipte zege. Sporting Martinus, Ouderkerk, Rkavic en RODA '23 waren succesvol in 4D.

ZATERDAGVOETBAL

2A HBOK - AMVJ 1-2 (0-1)

In de eerste helft oogde het spel van beide teams rommelig. Luc Hofstra kon profiteren van een foutje van de HBOK-keeper waardoor AMVJ de rust in kon met 0-1 voorsprong. In de tweede helft speelden de twee teams iets beter voetbal. Nadat HBOK kort voor het einde de gelijkmaker had weten te scoren leek het op een gelijkspel af te gaan. Tot grote vreugde van AMVJ besliste Devery Boldewijn het duel in de ´dying seconds´ door de 1-2 op het scorebord te brengen.

2A A´veen Heemraad - BOL 1-5 (1-4)

Een dramatische eerste helft was er de oorzaak van dat Amstelveen Heemraad in eigen huis een forse nederlaag leed tegen de bezoekers uit Broek op Waterland. Nadat het BOL gelukt was om op 0-2 te komen deed Amstelveen wat terug. Tim Steyn verkleinde de opgelopen achterstand naar 1-2. Maar de Amstelveners moesten daarna toezien hoe de tegenstander nog voor rust verder wegliep. Bij de rust stond het 1-4. Die marge bleek in de tweede helft onoverkomelijk. Amstelveen kon geen vuist meer maken. BOL makte nog een goal en won met 1-5.

4D Ouderkerk - Amsterdam FC 6-4 (4-1)

Trainer Peter Grifhorst was blij met de overwinning maar niet tevreden over het spel dat zijn team in de tweede helft liet zien. In de eerste helft ging het vrij vlot voor Ouderkerk. Jesse Kiers opende met 1-0, Serghinio Lens vergrootte de voorsprong naar 2-0 en Rogier de Bruin was maker van 3-0. Amsterdam verkleinde de achterstand naar 3-1 maar daarna bepaalde De Bruin de ruststand op 4-1. Ook in de tweede helft leek het vlotjes te lopen. Ouderkerk kwam op 5-1, maar gaf daarna de bezoekers de gelegenheid om terug te komen tot 5-4. Uiteindelijk bepaalde Thomas van der Linden de eindstand op 6-4.

4D RAP - Sp. Martinus 1-2 (1-0)

Hoewel Sporting Martinus vanaf minuut 1 de betere ploeg was bleven doelpunten uit. Het was juist tegenstander RAP die op 1-0 voorsprong kwam. Martinus liet in de eerste helft veel goede kansen onbenut. In de tweede helft was er meer productiviteit van de Martianen. De terechte gelijkmaker kwam van Bart Sanders die een strafschop benutte, 1-1. In de slotfase kreeg Sporting Martinus loon naar werken en maakte Niels Koningen 1-2.

4D RODA '23 - Z.O. United 4-0 (0-0)

RODA '23 sloeg pas in de in de tweede helft van de wedstrijd toe. De eerste 45 minuten lukte het de Bovenkerkers niet om tot doelpunten te komen. De tweede helft was een ander verhaal. De productiviteit van RODA in die tweede speelperiode was goed voor maar liefst 4 goals. Yukzel en Mees Buddingh namen elk twee goals voor hun rekening en zorgden ervoor dat er met 4-0 werd gewonnen.

4D Portugal A´dam - Rkavic 2-4.