Tennis- en biljartcentrum Startbaan door Gemeente overgedragen aan Stichting Startbaan

26 november 2017 om 00:00 Sport

Tennis- en biljartcentrum Startbaan door Gemeente overgedragen.

Op 24 november heeft wethouder Peter Bot op feestelijke wijze het tennis- en biljartcomplex aan de Startbaan overgedragen aan een vanuit de Tennisvereniging LTC Startbaan voortgekomen Stichting. De wethouder heeft daarmee mede uitvoering gegeven aan een uniek Raadsinitiatief van de raadsleden Rob Ellermeijer (VVD) en Jitze Bakker (BBA)

Tijdens een feestelijke receptie heeft wethouder Peter Bot van sportzaken het tennis- en biljartcentrum aan de Startbaan overgedragen aan de Stichting Tenniscentrum Startbaan. Hij zette daartoe met Rein Willems, de voorzitter van de Stichting, zijn handtekening onder een overdrachtsdocument. Het document was bevestigd op een tennisracket dat de sleutel voor het centrum symboliseerde.

Aan deze overdracht is een lang proces vooraf gegaan, waarin een uniek raadsinitiatief van de raadsleden Rob Ellermeijer (VVD) en Jitze Bakker (BBA) voor een doorbraak gezorgd heeft. Peter Bot beaamde dat het door deze raadsleden geformuleerde besluit in de Raad van mei j.l sterk bijgedragen heeft om de overdracht te versnellen. "De beoogde overdracht voor 1 oktober is uiteindelijk niet helemaal gehaald, maar voor de winter hebben wij alles toch nog voor elkaar gekregen".

Aan de Stichting nu de taak om de gewenste verbetering van het complex ter hand te nemen en de vernieuwing van de 12 buitenbanen voor te bereiden. Rein Willems geeft aan: "De eerste stappen van de verbetering zijn al gezet met de vernieuwing van de toplaag op de 5 binnenbanen en met vervanging van de lakens op alle biljarttafels. In het biljartcentrum is ook een tweede wedstrijdtafel geplaatst. Met deze extra tafel kunnen de biljarters serieus werk gaan maken van de uitbreiding van het wedstrijd- en competitieprogramma".

Onder het genot van een hapje en een drankje is daar op 24 november nog lang door alle betrokkenen over nagepraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie