Overleg met Connexxion over nieuwe dienstregeling bussen

22 november 2017 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen is in gesprek met Connexxion over de nieuwe dienstregeling die op 10 december in gaat.

Naast een aantal winstpunten ziet de gemeente ook verbeterpunten. Op aandringen van Amstelveen zijn al enkele verbeteringen doorgevoerd, maar de gemeente is nog niet op alle punten tevreden. Connexxion en Vervoerregio zijn hiervan eerder al op de hoogte gesteld. Binnenkort zitten de drie partijen om tafel om te bekijken of tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de gemeente.

Volgens wethouder Jeroen Brandes (Verkeer en Vervoer ontbreekt in de nieuwe dienstregeling de fijnmazigheid. ,,Een wijk als Waardhuizen gaat er op achteruit.´´

Omdat de nieuwe lijn 174 slechts een deel van Amstelveen bedient én voor herstel van de directe verbinding tussen Schiphol en Amstelveen-Zuid ziet de gemeente lijn 199 van Westwijk naar het busstation graag terugkomen,´´ aldus Brandes. In de nieuwe dienstregeling rijdt deze lijn alleen tussen Schiphol en Westwijk. Ook de bereikbaarheid van het raadhuis, Kronenburg en de Amsterdamseweg (Oude Karselaan, Pr. Bernhardlaan en Julianapark) is onderwerp van gesprek. Hier komt overdag maar één keer per uur een bus. En 's avonds rijdt er niets'.

,,Naar aanleiding van eerdere gesprekken heeft de gemeente de halte Graaf Florislaan kunnen behouden. Ook Nes aan de Amstel blijft bereikbaar (via AML Flex, OV dat per telefoon, internet of app besteld kan worden) en lijn 300 gaat weer rijden via de Oranjebaan. Met een bijdrage van onze kant hebben we er tevens voor kunnen zorgen dat lijn 199 in de avonden en weekenden behouden blijft. Komende tijd gaan we met Connexxion in gesprek over nog aanwezige pijnpunten.´´

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie