Sporting Martinus wint derby tegen RODA ´23

22 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN Sporting Martinus heeft dèAmstelveense derby tegen koploper RODA ´23 in 3C met 1-2 gewonnen. NFC behaalde in 4E een monsteroverwinning op DIO SV.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA '23 - Sporting Martinus 1-2 (1-0)

Sfeer is er altijd aanwezig wanneer de Amstelveense teams van RODA '23 en Sporting Martinus het veld betreden. En dat was zondagmiddag niet anders. Veel supporters van beide clubs waren naar het hoofdveld van de club uit Bovenkerk gekomen om getuige te kunnen zijn van deze altijd aparte wedstrijd. Wat spanning betreft, kwam het publiek zeker aan zijn trekken. De eerste 20 minuten gaven een gelijkopgaand spelbeeld te zien waarin er wat kleine mogelijkheden voor beide elftallen waren. In de 25ste minuut kon de RODA-aanhang juichen. Een vrije trap die met veel gevoel en vol effect werd genomen door Patrick Engelmoer vond zijn doel en dat betekende een 1-0 voorsprong voor de Bovenkerkers. De supporters die op ´De Trap´ (bij de kantine) stonden gingen uit hun dak. Hoewel Sporting Martinus in het laatste kwartier van de eerste helft aandrong lukte het hun niet om nog voor rust iets aan de achterstand te doen.

De tweede helft liet een licht overwicht van Sporting Martinus zien, maar het duurde toch tot de 77ste minuut voordat de gelijkmaker een feit was. Niek Koning kopte fraai binnen en het scorebord wees toen de stand van 1-1 aan. De wedstrijd leek op een gelijkspel aan te koersen maar in de 90ste minuten joeg Ralph Jurka de winnende goal van Sporting Martinus in de touwen 1-2.

3C Schoten - Ouderkerk 2-4 (0-2)

Ouderkerk maakte zondag een gedreven indruk en zette de thuisploeg gelijk onder druk. Het gevaar van Schoten kwam voornamelijk vanaf de rechterkant maar de rechterspits werd vrijwel de hele wedstrijd onder controle gehouden. Bij Ouderkerk weet Kay de Jong het elke verdediging lastig te maken en dat was ook zondag bij Schoten het geval. Twee goede goals van hem zorgden ervoor dat Ouderkerk de rust inging met een 0-2 voorsprong. Vrij snel in de tweede helft was het opnieuw De Jong die de voorsprong vergrootte naar 0-3. Schoten deed wat terug en kwam nog op 2-3. Aan alle onzekerheid kwam echter een einde toen Sander Couperus de eindstand bepaalde op 2-4.

4E DIOS - NFC 1 - 11 (1-3)

NFC vernederde DIOS in eigen huis door maar liefst 11 goals te scoren. Daartegenover kon DIOS slechts 1 schamele treffer stellen. De rust kwam met een 1-3 voorsprong voor NFC dankzij goals van Robin Visser (2x) en Nico Sergiou (1x). In de tweede helft denderde NFC over DIOS heen. Nico Sergiou (nog 5x), Robin Visser (2x) en Dave Oliemans tilden de score na rust tot 1-11. Zondag komt koploper Zwanenburg op bezoek bij NFC de nummer 2 van de ranglijst.

5C Nieuw Sloten - Nautilus 3 - 3

Nautilus heeft in Nieuw Sloten een gelijkspel afgedwongen en blijft op de ranglijst in de middenmoot verkeren. Voor Nautilus scoorden Jesse Laseur, Kevin van Ommeren en JamiSlamet.