ARC1 wint overtuigend van Rugby Club Rotterdam

15 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN Heren 1 van de Amstelveense Rugby Club (ARC) heeft zondag overtuigend gewonnen van de Rotterdamse Rugby Club (RRC). Het team uit Amstelveen won met 58-3.

Zondag 12 november stond de achtste speelronde van de Eerste Klasse op het programma. Na een week rust gehad te hebben, was het aan de mannen van ARC om hun winning-streak te vervolgen. En met succes, want de wedstrijd werd ruim gewonnen met 58-3 van de Rotterdamse Rugby Club.

ONDER DRUK De spelers van Amstelveen wisten dat het nog wel eens een lastige wedstrijd kon worden tegen RRC, dat vorig jaar bijna wist te promoveren. Aan het begin van de wedstrijd stond ARC dan ook volop onder druk van de aanval en verdediging van RRC. Toch was het Amstelveen die de eerste punten op het scorebord zette.

Niet lang daarna kwam Rotterdam terug met een benutte penaltykick. Dit zouden hun laatste punten van de wedstrijd zijn, welke vanaf nu volledig werd gedirigeerd door Amstelveen.

In de eerste helft kwam ARC al op een comfortabele voorsprong, die nog verder werd uitgebouwd in de tweede helft. De eindstand was maar liefst 58-3.

ONGESLAGEN Het eerste team van de Amstelveense Rugby Club heeft nu 8 van de 8 gespeelde competitiewedstrijden gewonnen. Volgende week probeert het team de ongeslagen status voort te zetten tegen RC Delft 1.