RODA´23 ronde verder in beker; Opnieuw zege voor NFC

15 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN NFC won zondag het competitieduel in 4E tegen DSS. Dit weekend werden ook bekerwedstrijden gespeeld. RODA ´23 versloeg SDZ met 2-1 in de bekercompetitie en is een ronde verder. SV Ouderkerk verloor de bekerwedstrijd tegen FC Breukelen.

ZONDAGVOETBAL COMPETITIE

4E NFC - DSS 2-1 (2-1)

Hoewel geplaagd door blessures slaagde NFC er zondag in om een belangrijke thuisoverwinning te behalen op mede-concurrent DSS. De ploeg van trainer Ruud Visser kwam snel na het beginsignaal op 0-1 voorsprong. Een door Koen Polfliet genomen hoekschop verdween zonder door iemand aangeraakt te zijn in het net. Toch moest het goed voetballende NFC toestaan dat het tien minuten later weer gelijk werd. NFC raakte daar niet verward door en kwam nog voor rust op 2-1 voorsprong dankzij een goal van Nico Sergiou. Het werd in de tweede helft nog spannend omdat DSS van plan was om de huid duur te verkopen. Maar NFC wist de krappe voorsprong goed te verdedigen. Er waren zelfs mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar er werd niet meer gescoord. Door de winst wist NFC de marge van 2 punten verschil op koploper VV Zwanenburg vast te houden.

BEKERWEDSTRIJDEN

RODA '23 (zondag) - SDZ 2-1 (0-0)

Na het winnen van de periodetitel vorige week was er zondag opnieuw succes voor de ploeg van trainer Cor ten Bosch. De wedstrijd tegen SDZ werd winnend afgesloten waardoor de volgende ronde werd bereikt. In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht. Doelman Jordi Bungener verrichtte in die periode zeker twee goede reddingen. De ruststand was 0-0. Nadat de keeper in het begin van de tweede helft opnieuw zijn team met een goede redding behoedde voor een achterstand konden de supporters in de 50ste minuut juichen. Patrick Engelmoer speelde Tim Engeln uitstekend aan en die lobt de 1-0 keurig in het net. De inmiddels ingevallen Niels Vahlkamp stelde Martijn Guitink in de 56ste minuut in de gelegenheid om er 2-0 van te maken. De laatste 10 minuten verliepen zeer spannend omdat SDZ in de 80ste minuut de achterstand verkleinde naar 2-1. Maar RODA '23 hield het verder gesloten, won en is nu een ronde verder.

SV Ouderkerk (zondag) - FC Breukelen 4-7 (0-3)

De nederlaag is misschien wat fors uitgevallen maar in feite was het klasseverschil te groot. FC Breukelen speelt zijn wedstrijden in de eerste klasse amateurs en was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de Ouderkerkers. Bij rust stond het al 0-3. Toch deed Ouderkerk het niet echt slecht. Het begin van de tweede helft was goed. Door goals van Sander Couperus en Remy van Luin werd het zelfs 2-3. Maar na de vierde van FC Breukelen was het over en uit. Het werd 4-7 omdat Kaj de Jong en Thijmen de marge tot 3 goals konden terugbrengen maar verder liet Breukelen het niet komen. Ouderkerk kan zich nu weer volledig concentreren op de competitie.