Jong talent op derde editie Amstelveen City Blues

8 november 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN P60 presenteert op zaterdag 11 november de derde editie van het internationale festival Amstelveen City Blues. Er zijn optredens van onder meer Samantha Fish, Laurence Jones en Grunting Pigs.

De 28-jarige zangeres/gitarist Samantha Fish is afkomstig uit Kansas City. Ze is beïnvloed door een scala aan stijlen, maar rock 'n roll blijft haar eerste liefde. In maart van dit jaar verscheen 'Chills & Fever', waarop ze teruggrijpt naar de sound uit de jaren '60 en 70 van Jackie DeShannon, Jerry Ragavoy en Allen Toussaint. In P60 presenteert ze haar nieuwe songs aan het Nederlands publiek.

Een ander jong talent is Laurence Jones.Hij brengt moderne bluesrock. Hij tourde hij Walter Trout, won drie keer op rij 'Young Artist Of The Year' bij de British Blues Awards en BBC Radio 2 noe,de hem in één adem met Robin Trowler. In de tussentijd bracht hij ook vier goed ontvangen platen uit.

Ook het Hongaarse tweetal 'Grunting Pigs' is van de partij. Het duo bestaat uit Mátyás Pribojszki en Ferenc Szász. Ze brengen rauwe, opzwepende countryblues. Verder treedt de band Boogie Beasts uit België op. De Belgen omschrijven hun debuutalbum 'Come And Get Me' dat dit voorjaar verscheen als 'white-hot punk boogie'. Verder treedt de Amstelveense band Mississippi Mud Pie op. Het vijftal speelt electric blues. De band combineert invloeden uit blues, rock en pop

Verder komt de Nederlandse bluesvocalist en mondharmonica-virtuoos Big Pete naar het bluesfestival. Afgelopen jaren deelde hij het podium met onder meer The Strikes en The Lester Butler Tribute Band. Zijn debuutalbum 'Choice Cuts' werd genomineerd voor een Blues Music Award. Het festival begint om 19.30 uur. Toegang: 35 euro in voorverkoop en 37,50 euro aan de zaal.

Voor meer informatie: www.p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie