Het dramatische verhaal van WO I in Griffioen

1 november 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Theatergroep Nomade speelt dinsdag 7 november de voorstelling ´14-18, Achter de Hollandse Waterlinie´ in theater Griffioen in Uilenstede. Acteurs en musici spelen in wisselende rollen het dramatische verhaal over de Eerste Wereldoorlog die miljoenen slachtoffers eiste.

In het redactielokaal van socialistisch Dagblad het Volk becommentariëren journalist Jacob Domela en politiek tekenaar Albert Hahn de wereldgeschiedenis, die zich voor hun ogen voltrekt. Berichten over de loopgravenoorlog, revolutionaire bewegingen en vallende keizerrijken bereiken via telegraaf, kranten, telefoon, zwart-wit foto's en filmbeelden de forten van de Hollandse Waterlinie. Bijna 1 miljoen Belgische vluchtelingen komen naar Nederland.

Een aantal Nederlanders speelde in die oorlog een illustere rol. Mata Hari, die in Parijs 1917 op verdenking van dubbelspionage werd gefusilleerd. Anthony Fokker, die duizenden superieure Duitse jachtvliegtuigen liet bouwen. Generaal Snijders, die in het geheim pro-Duits adviseerde. Koningin Wilhelmina, die de neutraliteit van het koninkrijk wist te bewaren. En SDAP-leiderTroelstra, die in 1918 de revolutie wilde uitroepen.

Acteurs en musici spelen in wisselende rollen het dramatische verhaal van de Eerste Wereldoorlog.

Met Ab Gietelink, Marcel Schouwstra, Gottfrid van Eck en Geleijn van der Ham.

Aanvang 20.30 uur, toegang 17,50.

Voor meer info: www.griffioen.vu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie