25 oktober 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN RODA '23, Sporting Martinus en Ouderkerk hebben zondag 22 oktober alle drie de volle winst behaald in de derde klasse.

ZONDAGVOETBAL

3C Bloemendaal- RODA '23 2 - 3 ( 2 - 0 )

Na een wat rommelig begin kwam de wedstrijd redelijk op gang. In de 10de minuut was er al een mogelijkheid voor RODA '23 om de score te openen. Guiting werd onderuit gehaald, maar de inzet vanaf 11 meter van Patrick Engelmoer werd gekeerd door de lat. Na 16 minuten maakte Bloemendaal 1-0. Kort daarna vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 2-0. RODA '23 begon met de verse krachten Sjoerd Heijnen en Lennart Rust aan de tweede helft. Binnen 10 minuten was het raak. Joey Hardloper sneed door de verdediging van de thuisploeg en maakte 2-1. Het vertrouwen bij de ploeg van trainer Cor ten Bosch was terug en dat leidde in de 64ste minuut tot de gelijkmaker. Junior Tiller bereikte Romello Austin die voor 2-2 zorgde. RODA bleef aanvallen en die ijver werd een kwartier voor tijd beloond. Een prachtig genomen vrije trap van Patrick Engelmoer was onhoudbaar voor de doelman van Bloemendaal. Eindstand 2-3.

3C Sporting Martinus - SV Diemen 2-1 (1-1)

Geen geweldige wedstrijd maar wel 3 competitiepunten voor trainer Ron Gerlof en zijn spelers. SV Diemen kwam eerst op een 0-1 voorsprong. Sporting Martinus moest in de achtervolging en deed dat met succes. Ralph Jurka bracht de ploeg met een schitterende omhaal enkele minuten voor rust langszij, 1-1. In de tweede helft speelde Sporting Martinus beter, maar waren er kansen voor beide teams. Joel Cornwall maakte de winnende treffer voor Sporting Martinus. Eindstand 2 - 1.

3C Ouderkerk - Wijk aan Zee 2-1 (2-0)

Het elftal van trainer Lex van der Horst scoorde vroeg in de wedstrijd. De doelman van Wijk aan Zee was in de 8ste minuut kansloos tegen een van richting veranderd schot van Kay de Jong, 1-0. De voorsprong was terecht omdat Ouderkerk toen voornamelijk op de helft de bezoekers opereerde. Dat veldoverwicht werd nog voor rust uitgedrukt in een tweede goal. Desley Douglas vond met een goede voorzet Wouter Roosjen en die scoorde knap met het hoofd, 2-0. Wijk aan Zee slaagde er in de 55ste minuut nog wel in om een aansluittreffer te scoren maar mede dankzij de inzet van doelman Rene de Jong bleef het 2 - 1 voor Ouderkerk.