Sparen voor toekomst staat centraal in begroting 2018

4 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Het college van B en W (VVD, D66, BBA en PvdA) heeft de Programmabegroting 2018 gepresenteerd. De laatste begroting van deze collegeperiode bevat een ruim assortiment aan incidentele investeringen gericht op volgende generaties. Maar ook het toekomstgerichte financiële beleid 'sparen vooraf' krijgt in de nieuwe begroting meer vorm.

Volgens wethouder Herbert Raat (Financiën) zijn de moeilijke tijden achter de rug. ,,De financiën zijn, mede dankzij de inzet van de gemeenteraad, op orde. Deze begroting biedt een goed perspectief. Waarbij we de begroting niet volladen met schulden. We sparen vóór en investeren ín de toekomst. Zo voorkomen we dat onze kinderen en kleinkinderen het 'tafelzilver', zoals de sportvelden, noodgedwongen moeten verkopen."

In de begroting staat voor bijna 30 miljoen euro aan nieuwe voorstellen. Hiermee wordt binnen alle programma's van de begroting geïnvesteerd, bijvoorbeeld in een nieuwe sportvoorziening bij het Hermann Wesselink College en in het digitale systeem.

De keuze voor 'sparen vooraf' is gemaakt omdat de inkomensstroom die binnenkwam via nieuwe woonwijken, bedrijfsterreinen en kantorenlocaties ten einde loopt. Daarom is vorig jaar bij de Kadernota een jaarlijks bedrag opzij gelegd om ook naar de toekomst toe het Amstelveense voorzieningenniveau betaalbaar en in stand te houden.

De begroting geeft uitwerking aan de Kadernota die op 19 juli door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeenteraad bespreekt de Programmabegroting in de week van 16 oktober in alle commissies en op woensdag 8 november in de raadsvergadering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie