Crowdfunding project gestart voor Café-Restaurant Kapitein Zeppos

27 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Café-Restaurant Kapitein Zeppos in Amsterdam is een crowdfunding campagne gestart via Funding Circle. Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen de totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Wellicht kent u, Café-Restaurant Kapitein Zeppos wel en mogelijk bent u er zelfs wel eens geweest. De ondernemer is al 30 jaar werkzaam in zijn muziek Café-Restaurant, gevestigd in het pittoreske steegje 'Gebed zonder end' in het hart van Amsterdam. Tripadvisor heeft dit jaar het 'Certificaat van uitmuntendheid' toegekend aan Kapitein Zeppos, mede door de uitstekende reizigersbeoordelingen. Dit jaar heeft de ondernemer wat tegenslagen ervaren en hierdoor is er een gebrek aan werkkapitaal onstaan. Het crowdfunding project zal dienen voor de verruiming van liquiditeit.

Het mooie aan crowdfunding is dat dit vooral uitkomst biedt aan kleine en lokale bedrijven omdat deze vaak lastig toegang hebben tot financiering. Het is een goed alternatief voor een traditionele lening, en geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken.

Over Funding Circle

Funding Circle (www.fundingcircle.nl) is dé online marktplaats voor bedrijfskredieten. MKB'ers kunnen een lening aanvragen vanaf € 5.000 tot € 250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf € 100 investeren. Funding Circle is gevestigd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, en Duitsland. Wereldwijd hebben meer dan 69.000 investeerders al ruim € 3,3 miljard in ruim 32.000 bedrijven geïnvesteerd via het online platform. Funding Circle Nederland is opgericht in februari 2015. In Nederland hebben al ruim 760 bedrijven succesvol een krediet aangevraagd via het crowdfunding platform. In totaal is er voor 37 miljoen euro aan Nederlandse MKB'ers uitgeleend. Een gemiddelde MKB-lening bij Funding Circle bedraagt op dit moment circa € 83.000. Met elk bedrijf dat de online marktplaats financiert, worden gemiddeld drie banen gecreëerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie