Winst voor zondagteams Roda en Martinus

27 september 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN Roda´23 en Sporting Martinus zijn de competitie in 3C gestart met overwinningen. Roda behaalde thuis een ruime overwinning op Wijk aan Zee en Martinus wist uit van Bloemendaal te winnen. NFC won in 4E.

ZONDAGVOETBAL

3C Roda'23 - Wijk aan Zee 6 - 0 ( 1 - 0 )

Roda '23 stuurde de bezoekers uit Wijk aan Zee zondag met een forse nederlaag naar huis. Roda was al in de eerste helft de sterkere maar nog niet helemaal op schot. Het duurde tot de 41ste minuut tot het overwicht in een eerste doelpunt kon worden uitgedrukt. Thimo de Jager stelde Tim Piemper in de gelegenheid om voor de ruststand van 1 - 0 te zorgen. Drie minuten na de pauze speelde Patrick Engelmoer de snelle Thimo de Jager aan die die voor 2 - 0 zorgde. Kort daarna speelde De Jager de attente Romello Austin aan en dat betekende 3 - 0. De volgende aanval bereikte Tim Piemper die met zijn tweede van de middag voor 4-0 zorgde. Joey Hartloper en Patrick Engelmoer brachten met hun goals de eindstand op 6-0.

3C Bloemendaal - Sporting Martinus 0-2 (0-2)

In Bloemendaal werden alle doelpunten gescoord in de eerste helft van de wedstrijd. Hassan Makdam zorgde voor 0-1 na 10 minuten spelen. Na een half uur werd het 0 - 2 door Ralph Jurka. Het verdedigend sterke Sporting Martinus speelde in de tweede helft de wedstrijd rustig uit.

3C De Kennemers - Ouderkerk 4-1 (2-0)

Ouderkerk liet zich in Beverwijk te makkelijk overlopen en leed daardoor een fors uitgevallen nederlaag, Bij rust had De Kennemers al een 2-0 voorsprong. Het werd in de tweede helft eerst nog 4 - 0 totdat Remy van Luin tegen wist te scoren, 4-1.

4E MMO - NFC 0 - 3 ( 0 - 2 )

NFC is zondagmiddag goed begonnen aan het nieuwe seizoen. MMO werd in eigen huis met 0-3 verslagen. Een voor de pauze uitstekend spelend NFC nam met goals van Rogier Starke (0-1) en Sander Klaver de leiding (0-2 ). Het duurde tot de 87ste minuut tot de ploeg van trainer Ruud Visser de zege definitief veilig stelde. Dave Oliemans was de maker van de derde Amstelveense goal.

5C Geel Wit - Nautilus 8 - 2

Nautilus ging in zijn eerste competitiewedstrijd onderuit bij Geel Wit en verloor deze uitwedstrijd met 8 - 2.

Programma: 3C: SV Diemen-Roda´23; Sporting Martinus-ZSGOWMS; Ouderkerk-SDZ. 4E: NFC-SV BSM. 5C; Hys-Nautilus.