Uniek in Nederland: Hond/Paard-cursus bij Van Stal

25 september 2017 om 00:00 Activiteiten

Honden- en paardenschool Van Stal heeft een buitengewone cursus ontwikkeld: de Hond/Paard-cursus, voor baasjes van honden die blaffen en achter paarden aangaan. Van Stal is de ideale plek om dit probleem met de juiste begeleiding te tackelen.

Sommige honden blaffen en vallen uit naar paarden. Dit doen ze vaak uit onzekerheid. Het paard loopt door en de hond heeft een succesje geboekt door het paard 'weg te jagen'. De volgende keer blaffen ze dus nog harder en hebben gegarandeerd weer succes. Heel vervelend voor het paard, de ruiter en voor het baasje van de hond.

Snuffelen

Met behulp van eigen paarden en gediplomeerde instructeurs heeft Van Stal een programma ontwikkeld waarmee al veel successen zijn geboekt. Door middel van snuffelen, een natuurlijke behoefte van de hond die bovendien kalmerend werkt, leren de honden de paarden te negeren of terug gaan naar hun baas en niet meer achter paarden aan te gaan. Baasjes leren tijdens de cursus hoe te reageren op hun hond als ze een paard tegen komen in het bos.

1 oktober: open dag

Bij Van Stal start regelmatig een nieuwe Hond/Paard-cursus.

Op 1 oktober organiseert de meest diervriendelijke honden- en paardenschool van Nederland een open dag en is iedereen welkom voor een demonstratie.

Van Stal is gevestigd aan de Kostverlorenkade 25 in Amstelveen, op de grens van Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie