Poëzie Café begint nieuw seizoen met Lieke Marsman

27 september 2017 om 00:00 Informatie

AMSTELVEEN Filosofe, dichteres en schrijfster Lieke Marsman is donderdag 28 september te gast in het Poëzie Café. Met deze speciale aflevering geven Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Vensta het startschot voor het nieuwe poëzie-seizoen.

Sinds 2015 houdt de bibliotheek samen met boekhandel Libris Venstra elke laatste donderdag van de maand een Poëzie café. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomsten dragen poëzieliefhebbers voor uit eigen werk en/of werk van anderen.

Traditiegetrouw start elk jaar het nieuwe seizoen met de komst van een belangrijke hedendaagse dichter bij een Poëzie Café Special. Dit jaar is dat Lieke Marsman (1990). Ze debuteerde in 2010 met de bundel 'Wat ik mijzelf graag voorhoud'. Hiermee won zij diverse prijzen, waaronder de C. Buddingh'-prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie.

Dit jaar verraste Lieke Marsman met haar debuut als romanschrijfster. Hoewel 'Het tegenovergestelde van een mens' betiteld wordt als roman, onttrekt Marsman zich in dit werk aan stilistische scheidslijnen. Het werk bevat namelijk naast een verhaal, ook prozagedichten en essayachtige beschouwingen. Voor Lieke Marsman is schrijven en dichten een vorm van denken - onderzoekend en zonder iets uit te sluiten. 'Het tegenovergestelde van een mens' heeft als centraal thema de klimaatverandering en hoe de mens omgaat met zijn omgeving.

In het Poëzie Café Special vertelt Lieke Marsman over haar werk en de ontwikkeling die zij als schrijfster/dichter door heeft gemaakt. Het gesprek vindt plaats in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein bij het podium van 19.30 tot 20.30 uur. Na 20.30 uur is er in Venstra Café gelegenheid voor napraten, signeren en een drankje. Voor wie wil is er dan ook de gelegenheid om zelf iets voor te dragen. Zij kunnen zich aanmelden via info@debibliotheekamstelland.nl o.v.v. Poëzie café

De toegang bedraagt 7,50 euro. Kaartverkoop via www.amstelland-bibliotheken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie