Bouw van duurzame woningen aan Startbaan van start

19 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN De bouw van 18 energie-neutrale woningen aan de Startbaan is maandag 18 september van start gegaan. Wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid) verrichtte de starthandeling samen met Dura Vermeer en een nieuwe bewoner. Met een graafmachine werd een koker met goede wensen van de nieuwe bewoners en de krant van 18 september ingegraven.

De Startbaan verandert in rap tempo van kantoren- en schoollocatie in een woongebied. ,,Op de plek van deze woningen stond een groot kantoorgebouw van KVGO dat nu plaats heeft gemaakt voor 18 energie-neutrale woningen met onder meer een warmtepomp en zonnepanelen,´´ aldus wethouder Bot.

,,Deze woningen zijn een vervolg op de door de projectontwikkelaar eerder opgeleverde en naastgelegen woningen aan de Startbaan. De bouwer maakt de woningen veel duurzamer dan volgens wet- en regelgeving verplicht is en dat doet me deugd. Ook in deze buurt is naast duurzaamheid veel aandacht voor groen en voldoende parkeergelegenheid.´´

De helft van de nieuwe woningbezitters laat volgens wethouder Bot een huis achter in Amstelveen. Dat zorgt voor doorstroming op de lokale woningmarkt.

Aan de Startbaan verrijst ook pand De Keizer: een woontoren met ruim 100 appartementen gericht op starters, doorstromers en tweeverdieners in het middeldure huursegment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie