Kruiskerk zet banken buiten in Week tegen eenzaamheid

18 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN De Kruiskerk in Amstelveen doet in het kader van de Week tegen Eenzaamheid op zondag 24 september mee aan de Open kerkbankjesdag. Dit initiatief is enomen in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Samen met enkele Protestantse kerken in Amsterdam zet de kerk aan de Van der Veerelaan 30a, na de zondagse viering haar kerkbanken buiten.

Na de kerkdienst drinken de kerkleden vanaf 11.15 uur de koffie en thee niet in de kerk maar buiten op de stoep of in het park. De kerken nodigen hun buren uit om op 24 september om koffie te komen drinken.

BANKJESCOLLECTIEF Het idee is ontstaan in samenwerking met het Bankjescollectief.nl. Deze organisatie organiseert regelmatig bankjesdagen over heel de wereld. De stoep vormt volgens de organsiatie dé perfecte ontmoetingsruimte: je komt er iedereen tegen: van vluchtelingen tot yuppen en expats tot gezellige oma´s en stratjochies. Door de bankjes open te stellen, moeten makkelijk ontmoetingen tussen buurtgenoten met verschillende achtergronden ontstaan.

DREMPEL LAGER Met de Open kerkbankjesdag willen kerken laten zien dat zij een plek zijn waar ontmoeting belangrijk is en waar alle mensen welkom zijn. ´Omdat niet iedereen even makkelijk een kerk binnenstapt, zetten wij de kerkbanken buiten. Op deze manier wordt de drempel lager en de kerk toegankelijker,´ aldus de initiatiefnemers.

´De kerk is altijd een natuurlijk netwerk geweest waarin mensen terug kunnen vallen op elkaar. De kerk kan een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van mensen die zich eenzaam voelen.´

De Week tegen Eenzaamheid 2017 vindt plaats van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober In dze week wordt aandacht gervaagd vor de eenzaamheid die meer dan 1 miljoen mensen voelen. Onder het motto ´Kom erbij´ wordt iedereen opgeroepen eenzaamheid aan te pakken door contact te leggen.

Kijk voor alle open kerkbankjes op www.BankjesCollectief.nl en zoek op Amstelveen of Amsterdam en 24 september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie