Vaktherapeuten willen meer bekendheid in Nederland

14 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Vaktherapeuten willen meer bekendheid in Nederland

Amstelveen - De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen lanceren 2 oktober a.s. de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten voor patiënten, cliënten, verwijzers, zorginkopers, politici en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg.

Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al 60 jaar in Nederland bestaat, en daar wil de FVB verandering in brengen. Deze non-verbale therapie heeft een zevental verschillende disciplines: beeldende therapie, muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. Vaktherapeutische behandeling wordt ingezet zowel binnen als buiten zorginstellingen. "Maar de mensen in de straat kennen vaktherapie nog niet", zegt Irene Rentenaar, directeur FVB. "We zouden uiteindelijk net zo bekend willen zijn als fysiotherapie. Onze nieuwe slogan is dan ook: Vaktherapie, basis voor beter!".

In het kader van de Week van de Vaktherapie organiseert Praktijk voor creativiteit en beeldende therapie, drie open Atelier dagen vol informatie over Vaktherapie en gratis mini-workshops. Saskia van Rijn, vaktherapeut beeldend, verwelkomt u graag op dinsdag 3 en woensdag 4 oktober tussen 15.00- 17.00 en 19.30- 21.30 en zaterdag 7 oktober tussen 14.00- 17.00uur. Aanmelden is prettig, maar niet noodzakelijk op nummer 0628369161 of via www.saskiavanrijn.nl

Prof. Erik Scherder, onze ambassadeur, heeft zich verbonden aan vaktherapie, dat zich begeeft op psychologische zorg van kind tot de oudere mens. Van Rijn: "Het wordt nu echt tijd dat vaktherapie van zich laat horen, zodat mensen zich bewust kunnen zijn van de keuzes in zorgbehandeling. Iemand zoals Prof. Erik Scherder geeft ons vak de extra aandacht die het verdient." Landelijk doen vele vaktherapeuten mee, extramuraal en intramuraal. Op de website www.weekvandevaktherapie.nl kunnen mensen bekijken welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden. Saskia van Rijn "ik zou zeggen: kom langs en beleef vaktherapie!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie