14 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste redactie,

Schrijver, columnist en tv-held Özcan Akyol alias Eus komt tijdens Literatour, de boekenweek voor jongeren van 16 t/m 24 september, naar de bibliotheek! Een avond georganiseerd samen met Boekhandel Libris Venstra. Speciaal voor jongeren hebben we een leuke toegangsprijs. Het zou mooi zijn indien u nog ruimte ziet om hier via uw media aandacht aan te schenken.

Hartelijk dank alvast.

Met vriendelijke groet,

Hiske Deinema * Cultureel programmeur

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Postbus 2173 * 1180 ED Amstelveen * Stadsplein 102 * 1181 ZM Amstelveen

T 020 641 41 26 * h.deinema@debibliotheekamstelland.nl

www.debibliotheekamstelland.nl

facebook twitter

de Bibliotheek

Afz.: de Bibliotheek Amstelland

Postbus 2173

1180 ED Amstelveen

PERSBERICHT

Özcan Akyol alias Eus op literaTOUR!

Plat, grof en zeer geborneerd!

Amstelveen, 8 september 2017 - Schrijver, columnist en tv-held Özcan Akyol alias Eus komt tijdens Literatour, de Boekenweek voor jongeren, naar de bibliotheek! Hij komt praten over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap en na afloop mag iedereen hem het hemd van het lijf vragen.

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch roman Eus. Een verhaal over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de 'onderklasse' van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.  Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Naast auteur is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Akyol is regelmatig te zien bij programma's als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. Hij is nu te zien in het programma De neven van Eus, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring voor Beste TV-Programma

Literatour (16 t/m 24 september) is de Boekenweek voor jongeren. Vijfentwintig auteurs vormen het gezicht van Literatour, Eus is hier één van. Zij toeren in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen en met leesplezier te inspireren.

Deze avond wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Woensdag 20 september 19.30-21.00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Toegangsprijs €10 en ben je 18 jaar of jonger dan betaal je €2,50. Kaartjes online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.

Noot voor de redactie: Foto Akyol: Robin de Puy

Voor meer informatie over dit persbericht: de Bibliotheek Amstelland, Victor van Honk, Communicatie, tel. 020-6414126, e-mail v.van.honk@debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie