P60 start seizoen met rock en reggae

23 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Poppodium P60 start dit weekend het nieuwe seizoen met optredens van Dany Lademacher's Wild Romance op vrijdag 25 augustus en de Jamaicaanse reggae - en dancehal-artiest Eek-A-Mouse op zaterdag 26 augustus.

De Wilde Romance is de legendarische band van de in 2001 overleden vaderlandse rockicoon Herman Brood. De band, bekend van hits als 'Saturday Night' en 'Never Be Clever' is nu weer op tournee. Dany Lademacher maak sinds 1977 deel uit van de band, nét voordat de prijswinnende albums 'Shpritsz' en 'Cha Cha' verschenen. De bandd ie in 2012 nieuw leven werd ingeblazen, heeft een uitstekende live-reputatie. Volgens drummer Jan 't Hoen is de Wild Romance ondertussen veel meer dan alleen een Herman Brood-tributeband. In maart 2016 verscheen het nieuwe album 'Out Of Heaven'. Zowel nieuw repertoire als nummers uit het Brood-oeuvre waar Dany Lademacher destijds bij betrokken was zijn te horen in P60. Het voorprogramma wordt verzorgd door Room For Elephants. De band brengt een mix van bluesrock en garage. Het concert begint vrijdag 25 augustus om 21.15 uur. Kaarten 14 euro in voorverkoop en 16 euro aan de zaal.

Op zaterdag 26 augustus Eek-A-Mouse de zomer op passende wijze af. Hij had in de jaren '80 hits met nummers als 'Ganja Smuggling', 'Wa-Do-Dem' en 'Sensee Party'. Op platengebied is het momenteel wat stil rondom de reggae-artiest, maar zijn live shows zijn volgens P60 altijd een ervaring op zich. Hij brak door op het Jamaica Sunsplash festival in 1981 en vestigde definitief zijn naam met albums als 'Black Cowboy', 'Wa-Do-Dem' en 'Eek-A-Speeka'. Zijn 'singjaying' stijl - die het midden houdt tussen zingen, praten en rappen - is kenmerkend voor de Jamaicaanse artiest. Ondanks de roemrijke carrière die hij met zijn 59 jaar reeds achter de rug heeft, heeft hij nog niks aan enthousiasme en energie verloren. Aanvang 21.30 uur. Kaarten 18,50 euro in voorverkoop en 20 euro aan de zaal.

Op donderdag 31 augustus trapt de bekende Nederlandse band De Dijk trapt wederom de najaarstour af in P60. Het concert is echter al uitverkocht. Voor meer info: www.p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie