Meditatie-cyclus van start in de Kruiskerk

23 augustus 2017 om 00:00 Informatie

AMSTELVEEN Naar aanleiding van een artikel in dagblad Trouw over christelijke meditatie is bij Nico Sjerps het idee ontstaan om ook in Amstelveen deze vorm van meditatie aan te bieden. In september start een nieuwe cyclus van 7 bijeenkomsten op woensdagmorgen van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30A.

In goed overleg met de Protestantse Kerk is in maart van dit jaar besloten om met een 'proefgroep' te beginnen. Op basis van de ervaringen van de deelnemers is besloten om met deze activiteit door te gaan en de groep voor een breder publiek open te stellen.

Meditatie is een activiteit waarmee volgens Nico Sjerps verschillen in geloofsrichting overstegen kunnen worden. 'Meditatie is universeel, eenvoudig en komt voor in alle religieuze en spirituele richtingen en benadrukt wat ons als mensen verbindt.' De vorm van meditatie die beoefend wordt is Mantra meditatie, ook wel 'het gebed van het hart' genoemd. Mediteren is volgens Nico Sjerps een vorm van levenskunst. 'Vaak beginnen mensen eraan om zich te leren ontspannen, zich beter te kunnen concentreren of om stress te verminderen.'

Tijdens de bijeenkomsten zitten deelnemers rechtop en ontspannen op een stoel. 'Om afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen wordt een stukje tekst gelezen waarna de meditatie wordt ingeleid. Daarna sluiten we de ogen en richten onze aandacht naar binnen. We beginnen met het in stilte zeggen van een christelijk gebedswoord of korte zin (mantra) en blijven dit 15 tot 30 minuten herhalen. Wanneer er gedachten binnenkomen, geven we daar geen aandacht en keren terug naar het gebedswoord. Na de meditatie drinken we koffie of thee en kunnen we ervaringen uitwisselen. Iedereen is welkom en kan leren mediteren,' aldus Sjerps.

De 7 bijeenkomsten in de Kruiskerk vinden plaats op 13, 20 en 27 september en 4, 11, 18 en 25 oktober van 10.00 tot circa 11.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor info en aanmelding: Nico Sjerps, 06-2125.4699, nsjerps@ziggo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie