Met IVN op pad tijdens Nacht van Vleermuis

23 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN De Vleermuiswerkgroep van IVN Amstelveen houdt op vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus excursies in het kader van de landelijke Nacht van de Vleermuis.

Volgens de werkgroep gaan de vleermuizen in Amstelveen moeilijke tijden tegemoet. Erg veel (3500) galerijwoningen uit de jaren ´60 en ´70 worden de komende jaren gerenoveerd. Dit betekent dat de verblijfplaatsen voor vleermuizen grotendeels verloren zullen gaan. Om aandacht voor deze dieren te vragen, organiseert de werkgroep speurtochten in lokale parken. De vleermuizen komen na zonsondergang te voorschijn. De organisatie heeft drie locaties uitgekozen waar meerdere soorten zichtbaar zijn.

Belangstellenden kunnen op vrijdag 25 augustus kiezen uit de locaties De Bankras-heuvel en de Ruyschlaan. Op zaterdag 26 augustus vindt een speurtocht plaats in Het Kleine Loopveld aan de Kalfjeslaan. Deelnemers verzamelen om 21.00 uur en wandelen dan ruim een uur met enkele leden van de werkgroep. Deelname is gratis en kinderen en honden mogen ook mee. Ook mensen met rolstoel zijn welkom. Het is volgens de Vleermuiswerkgroep handig om een zaklantaarn mee te nemen. Vertrekpunten worden doorgegeven na aanmelding via jangde@xs4all.nl of 06-2039.6438.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie