Nicolas Sergio wordt geknuffeld na zijn doelpunt voor NFC.
Nicolas Sergio wordt geknuffeld na zijn doelpunt voor NFC. George Melchers (NFC)

NFC speelt gelijk in topper tegen Zwanenburg

30 april 2018 om 11:31 Sport/sport

AMSTELVEEN NFC had dit weekend als enige Amstelveense eerste voetbalteam een competitieduel op het programma staan. Het betrof de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Zwanenburg. Het duel eindige in een gelijkspel.

ZONDAGVOETBAL

4E: NFC – Zwanenburg 1-1 (1-0)

De circa tweehonderd aanwezige toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld, waarin de twee teams er volledig voor gingen. NFC nam vanaf minuut 1 het initiatief en kwam al na 4 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Nicolas Sergiou reageerde zeer attent op een dieptepass en behield overzicht toen hij oog in oog kwam met de doelman van Zwanenburg. Met een bekeken lob werd de doelwachter gepasseerd.

Tot halverwege de eerste helft speelde de ploeg van trainer Ruud Visser iets aanvallender dan de tegenstander. Maar Zwanenburg kreeg naarmate de wedstrijd vorderde iets meer greep kreeg op het middenveld. In de 28ste minuut was Joshua von Mau gevaarlijk, maar hij zag zijn inzet gestopt worden. De twee verdedigingen beheersten de wedstrijd en gaven de aanvallers weinig mogelijkheden. Vrije trappen aan beide kanten leverden niets op. Bij rust stond NFC nog steeds met 1-0 voor.

In de tweede helft gingen kozen beide teams de aanval. Zwanenburg ging op jacht naar de gelijkmaker en NFC probeerde met messcherpe counters de voorsprong te vergroten. In de 65ste minuut stond de bovenlat van het NFC doel een Zwanenburgs doelpunt in de weg. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Zwanenburg alsnog langszij dankzij een fraaie goal van Tim Hollander, 1-1. Tot de laatste minuut werd daarna door beide ploegen gestreden voor een winnende goal maar die kwam er niet. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Brandsma het eindsignaal liet horen wees het scorebord nog steeds de stand van 1-1 aan. Een resultaat dat de verhoudingen in de wedstrijd goed weer geeft.