Afbeelding
Archief

Drukke tijden voor de politie tijdens kerst in Amstelveen

29 december 2020 om 14:33 Overig

AMSTELVEEN De politie had het druk tijdens de kerstdagen. Op kerstavond werd er ingebroken op de Heemraadschapslaan. De bewoner was kort van huis en de inbreker sloeg zijn slag. De volgende dag werd een buurtonderzoek uitgevoerd en aangifte opgenomen. 

Er vonden vier aanrijdingen plaats waarvan 1 met letsel. Er waren meldingen van overlast door vuurwerk, geluidsoverlast, enkele verwarde personen en van ruzie in de huiselijke sfeer: ex-partners maakten ruzie over het ophalen van de kinderen en er was een ruzie tussen een broer, zus en moeder. Ook enkele buren konden elkaar niet verdragen. In al deze ruzies werd door de politie bemiddeld.

De meldingen over geluidsoverlast vielen mee, meldt de politie. In enkele gevallen werd direct opgetreden door de bewoner officieel te waarschuwen. Eén keer is proces-verbaal opgemaakt.

Er zijn meerdere aanhoudingen verricht: onder andere voor het overtreden van een locatieverbod, voor een vernieling en voor een bedreiging. Ook werden veel personen gecontroleerd naar aanleiding van meldingen over verdachte situaties of overlast. ‘We zijn erg blij met alle telefoontjes van scherpe inwoners!’ Momenteel is de politie bezig met de laatste voorbereidingen voor Oud en Nieuw. Om de jaarwisseling veilig te laten verlopen zullen er meer agenten dienst doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie