Afbeelding
Google maps

Amstelveense SVB Beste Overheidsorganisatie 2020

29 december 2020 om 10:10 Overig

AMSTELVEEN De Sociale Verzekeringsbank waarvan het hoofdkantoor in Amstelveen staat, is gekozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020. Dit maakte juryvoorzitter Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, op 5 november bekend tijdens de finale. Tijdens deze spannende finale streed de SVB met de gemeente Groningen en de Veiligheidsregio Limburg Noord om de felbegeerde titel.

Uit een groot aantal inzendingen werd een shortlist van tien genomineerden samengesteld. Na een pitch koos de jury drie finalisten. Na een virtueel werkbezoek werd de SVB uitgeroepen tot winnaar van de gewilde titel. De andere twee finalisten waren gemeente Groningen en Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Met bijna 4000 medewerkers werkt de SVB continu aan het verbeteren van de dienstverlening aan burgers. Om te zorgen dat iedereen krijgt waar hij of zij recht op heeft.

De jury over de Sociale Verzekeringsbank: “De focus op innovatie en het verbeteren van de ervaring voor de burger zijn belangrijke elementen in het profiel van de SVB. Er heerst een positieve en open sfeer met een nadruk op samenwerking en als resultaat indrukwekkende productiecijfers en klanttevredenheid. Problemen en uitdagingen worden niet uit de weg gegaan, maar actief opgezocht en aangepakt. Er is bij de SVB altijd mogelijkheid om kwesties bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te zoeken door middel van initiatieven als Garage de Bedoeling, de Werkplaats Schulden en het ABBA-systeem (Algemene Beginselen van Behoorlijk Afwegen). De medewerkers van de SVB voelen een sterke verbondenheid met de organisatie en zijn trots op het werk dat zij leveren. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan het meervoudig perspectief en ligt er binnen de organisatie een sterke focus op innovatie, middels bijvoorbeeld het innovatielab Novum. Dit is een voorbeeld van de proactiviteit, het enthousiasme en het gevoel voor maatwerk binnen de SVB.”
Simon Sibma, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Deze award is voor iedereen bij de SVB: voor de medewerkers met klantcontact, vanuit de Bedoeling burgers helpen, maar zeker ook voor alle medewerkers die achter de schermen alles in het werk stellen om de 5,5 miljoen burgers op tijd hun uitkering uit te betalen en deze is ook voor alle medewerkers die ondersteunen: secretarieel, facilitair of via alle andere mogelijke vormen. Wij zijn de SVB en wij zijn Overheidsorganisatie van het jaar 2020!”


DE VERKIEZING Beste Overheidsorganisatie van het Jaar wil goede initiatieven binnen het openbaar bestuur in de spotlights zetten. Het is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie