Afbeelding
Eigen foto

Soepactie Participe levert een paar honderd aanmeldingen op

28 december 2020 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Voor veel mensen betekent kerst veel gezelligheid en warmte met familie of vrienden. Maar niet dit jaar. Maximaal drie mensen mochten met kerst op bezoek komen. Veel families waren daardoor opgesplitst. Dat gaf toch een minder warm, wat killer gevoel, vond Participe Amstelland. De organisatie wilde de bewoners toch met een warm gevoel de feestdagen in laten gaan, letterlijk. Samen met Rosanne Rondema en Ghoesna Janmohamed ontstond het idee om inwoners van Amstelveen een kopje verse soep met brood aan te bieden. Gratis! 

De soep kon worden opgehaald bij Villa Randwijck, P60, Wijkcentrum Pluspunt, Wijkcentrum Alleman, Ons Tweede Thuis, MOC/Buurtkamer en Start Solutions, Adams Catering. Dat de actie gewaardeerd werd bleek al snel: een paar honderd bewoners meldden zichzelf aan of hun buren. Naast de soep kregen de bewoners goodiebags uitgereikt met nog enkel feestelijke producten die spontaan beschikbaar werden gesteld door Albert Heijn Maalderij, Lions Club International en Winkelcentrum Stadshart Amstelveen.

Wethouder Marijn van Ballegooien droeg deze actie een warm hart toe en hielp bij Alleman mee om soep en goodiebags aan bewoners te geven. Vanzelfsprekend kreeg hij als dank voor de hulp bij soep uitdelen, zelf ook een beker soep mee om thuis van te genieten. Burgemeester Tjapko Poppens kwam langs bij MOC/ Buurtkamer en bij Start Solutions om met bewoners te praten en hij was benieuwd naar de ingrediënten van de soep. Participe is Ons Tweede Thuis, P60, Start Solutions, TEAM ED en The WineKitchen at Sea dankbaar voor het bereiden van de soep en stichting Amstelidee voor het mede mogelijk maken van de actie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie