Afbeelding
Pixabay

Brievenbussen en containers dicht tijdens jaarwisseling

27 december 2020 om 10:16 Evenementen

AMSTELVEEN De jaarwisseling komt eraan. Door de strenge lockdown is samenkomen van groepen mensen verboden. Er is een landelijk verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk en de gemeenteraad heeft besloten om carbid schieten te verbieden. Ondanks deze maatregelen zijn overlast en het gebruik van (illegaal) vuurwerk voorafgaand aan en tijdens de jaarwisseling niet uit te sluiten. De gemeente heeft zich daar samen met veiligheidspartners, politie en brandweer, goed op voorbereid. 

JONGEREN Dit jaar is er extra aandacht voor jongerenoverlast en het vuurwerkverbod. In de aanloop naar de jaarwisseling worden de ontwikkelingen nauwlettend door handhaving, politie en jongerenwerk in de gaten gehouden om een beeld te vormen van het verloop van de jaarwisseling. 

Het jongerenwerk organiseerde in samenwerking met Stichting Future Face deze maand bijeenkomsten voor jongeren om het vuurwerkverbod en de risico’s van (illegaal) vuurwerk te bespreken. Daarnaast betrekken zij jongeren actief bij diverse preventieactiviteiten. Jongerenwerk, Future Face, handhaving en politie zijn de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling extra op straat om met jongeren in gesprek te gaan. Tijdens de jaarwisseling wordt ook gecontroleerd op plekken waar jongeren vaak samenkomen.

Regionaal is er jaarlijks tijdens de jaarwisseling een speciale crisisorganisatie om snel te kunnen handelen bij incidenten. De inzet van politie en handhaving is maximaal gedurende de avond en nacht. 

AFVAL Net als andere jaren sluit de gemeente papiercontainers en afvalbakken voor de jaarwisseling en ruimt losliggend materiaal in de openbare ruimte op. Aannemers zijn benaderd om bouwlocaties veilig achter te laten.

BRIEVENBUSSEN Om te voorkomen dat post beschadigd raakt door vuurwerk, sluit PostNL op 31 december, 1 en 2 januari (tot 12.00 uur) de oranje brievenbussen af. Post kan wel tijdens openingstijden worden afgegeven op een PostNL-punt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie