Afbeelding
Joop Touw

Coronatestlocatie verhuisd van Stadshart naar Kronenburg

22 december 2020 om 14:38 Corona

AMSTELVEEN De commerciële coronatestlocatie van CoronaWest is verhuisd van het Stadshart naar het rustiger gelegen pand van Hotel Cityden in kantorenwijk Kronenburg. Nadat de testlocatie op 16 november de deuren had geopend in het Stadshart ontstond er onrust onder inwoners en de plaatselijke politiek. Zij vreesden voor gezondheidsrisico’s vanwege mogelijke contacten tussen coronapatiënten die de testlocatie bezoeken en winkelend publiek. Raadsleden vroegen burgemeester Tjapko Poppens om op zoek te gaan naar een andere oplossing.

De testlocatie bevond zich aan de Rembrandtweg 6, waar voorheen een filiaal van de ABN Amro gevestigd was. Op vrijdag was daar pal voor de deur de vrijdagmarkt. BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) hielden meerdere dagen per week extra toezicht bij de locatie. Ze constateerden dat aan alle coronaregels werd voldaan. Ook was er geen sprake van drukte of wachtrijen buiten of in het pand. Desondanks startte de gemeente overleg met de eigenaar om een andere rustiger gelegen locatie te vinden.

De eigenaar heeft inmiddels een huurcontract voor zes maanden afgesloten voor een ruimte in het pand van het Cityden Hotel aan de Prof. J.H. Bavincklaan 3a. ‘’De nieuwe locatie ligt in een rustig gebied, is goed bereikbaar met de auto en heeft een aparte eigen ingang waardoor bezoekers van de testlocatie gescheiden blijven van de overige bezoekersstromen,’ aldus het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Het testen op de nieuwe locatie is vorige week van start gegaan   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie