Grote uitzege RODA; Martinus verliest van Ouderkerk

23 april 2018 om 12:05 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA ’23 heeft zondag in 3C een monsterzege gehaald tegen De Kennemers. Sporting Martinus verloor thuis fors van Ouderkerk. Het duel in 4E tussen NFC en DIO werd bij 7-0 stand met nog 20 minuten te spelen gestaakt na onenigheid op het veld.

ZONDAGVOETBAL

3C De Kennemers – RODA ’23 0-8 (0-2) RODA ’23 blijft koploper SDZ goed volgen. De Bovenkerkers maakten zondag korte metten met middenmotor De Kennemers die in eigen huis van het kastje naar de muur werden gestuurd. Nadat eerder een mooi doelpunt van Tim Engeln werd afgekeurd, was het in de 19de minuut wel raak. Niels Vahlkamp speelde Tim Plemper aan die rustig voor 0-1 zorgde. De Kennemers probeerden daarna wat druk te zetten maar dat leverde hen niets op. Op slag van rust werd Tim Plemper ruw in het strafschopgebied van de tegenstander neergehaald . De strafschop die hierop volgde, werd binnen geschoten door Martijn Guitink, 0-2. Dat was ook de ruststand. Na 61 minuten viel er weer een RODA ’23 doelpunt. Een uitstekende hoekschop van Niels Vahlkamp werd door Quint Piris direct op de slof genomen, 0-3. Een minuut later vond Quint Piris de vrijstaande Tim Plemper in de 16 meter en die prikte de 0-4 binnen. Na 75 minuten viel de 17-jarige Bas Markus in voor Lennart Rust. In de 81ste minuut werd het 0-5. Tim Plemper speelde Wesley Jongerius goed aan en die scoorde beheerst. Twee minuten later werd het 0-6 door Bas Markus. De doelpuntenmachine rolde verder want vijf minuten voor tijd schoot Martijn Guitink de 0-7 binnen. Het slotakkoord was voor Bas Markus die de eindstand op 0-8 bracht.

3C Sporting Martinus – Ouderkerk 0-5 (0-2) Ouderkerk had zondag niet al teveel moeite met het enigszins, door blessures gehandicapte Sporting Martinus. De verdediging van de Martianen was niet bij machte om de Ouderkerkse spitsen van zich af te houden. Met een combinatie van Jay Day en Kaj de Jong werd de score geopend. De weer uitstekende De Jong was maker van de 0-1. Het werd 0-2 toen een wat effectvolle hoekschop van Sander Couperus voor de nodige consternatie voor het doel van Niels Wutrich zorgde. Via zijn lichaam viel de bal in het net. Nog voor rust kwam Ouderkerk op rozen te zitten toen Sander Couperus de snelle Kaj de Jong bereikte die 0 – 3 maakte. In de tweede helft bleef Ouderkerk de betere ploeg en wist nog twee goals toe te voegen aan het totaal. Sander Couperus was opnieuw aangever bij de vierde goal van de Ouderkerkers. Hij stelde Jay Day in de gelegenheid om 0-4 te scoren. Daarna hield doelman Rene De Jong van Ouderkerk met twee fraaie reddingen zijn doel schoon. Paul Hilbrink was verantwoordelijk voor de laatste en vijfde goal van Ouderkerk, 0-5.

4E NFC – DIO 7-0 (5-0) gestaakt De wedstrijd in Amstelveen tussen NFC en DIO werd zondag niet uitgespeeld. Heel lang was er geen vuiltje aan de lucht. NFC was veel sterker dan de bezoekers en ging dankzij 2 goals van Luigi Olieberg, 2 van Tijl Terleth en 1 van Kees Rikers met een zeer comfortabele 5-0 voorsprong de rust in. NFC bleef de bovenliggende partij en vergrootte de voorsprong door twee goals van Tijl Terleth naar 7-0. Kort na dit laatste doelpunt sloegen de stoppen door bij DIO waarbij een speler van NFC in het gezicht werd gespuwd. Die reageerde met een trap tegen de ´fluimist´ en beiden kregen rood. De uiteindelijke schade was volgens de berichtgeving van NFC dat er totaal vijf rode kaarten werden uitgedeeld. Drie voor DIO en twee voor NFC. Na de incidenten werd de wedstrijd door de scheidsrechter gestaakt.

5C Nautilus – Badhoevedorp 7-1 (2-1) Nataulis won met grote cijfers van Badhoevedorp. Voor Nautilus scoorden Rodney Slamet (1x), Kevin van Ommen (2x), Lars Postmus 2x, Eus Oukoums 2x.