Teleurstelling bij Amstelveen Heemraad en vreugde bij Monnickendam.
Teleurstelling bij Amstelveen Heemraad en vreugde bij Monnickendam. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad verliest op valreep

23 april 2018 om 10:51 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad werd zaterdag in 2A in de laatste minuut alsnog afgetroefd door Monnickendam. AMVJ verloor uit bij EDO. Sporting Martinus verraste koploper CTO'70 in 4D in een doelpuntrijke wedstrijd.

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad – Monnickendam 4-5 (1-2) Amstelveen Heemraad moest in de laatste minuut van de wedstrijd toestaan dat het bezoekende Monnickendam er alsnog met de overwinning van door ging. Voor de toeschouwers was het zeker niet saai, omdat er maar liefst 9 goals vielen in het duel. Na 25 minuten spelen kwam Amstelveen Heemraad op achterstand toen Luke van Rhenen een strafschop benutte, 0-1. In de 31ste minuut kwam de gelijkmaker. Met een fraaie goal zorgde Tim Steij voor 1-1. De vreugde was van korte duur want Donny Reugebrink zorgde met zijn tweede van de middag in de 33ste minuut voor 1-2. Dat was ook de ruststand. Vrij snel na aanvang van de tweede helft werd een uitstekende corner van Michael Coster goed binnen gekopt door Perry Schoenacker, 2-2. De doelpunten vielen nu snel achter elkaar. Luuk van Rhenen bracht de gasten in de 52ste minuut weer op voorsprong met een snoeiharde kopbal, 2-3 maar twee minuten later verzond Michael Coster een vrije trap naar de verre hoek, 3-3. De slotfase van de wedstrijd bracht spektakel. Na voorbereidend werk van Jair Cruden zette Joost Heij Amstelveen op 4-3 voorsprong. In minuut 84 maakte Donny Wolf van Monnickendam weer gelijk 4-4. In de 90ste minuut werd Tom Pruim van Monnickendam matchwinnaar. want met zijn winnende goal bracht hij de eindstand op 4-5.

2A EDO – AMVJ 3-1 (2-0) AMVJ had het zaterdag al vanaf de aftrap moeilijk. Al vrij vlug kwam EDO op een 1-0 voorsprong. Toch had de goal een positieve invloed op de Amstelveense ploeg die, wakker geschrokken wat beter ging voetballen. Een enorme tegenvaller was het uitvallen van Chris de Boer die naar de kant moest met een hamstringblessure. Robin van Meerhoff bleek een goede vervanger. Nog voor rust beleefde de ploeg van trainer Ricky Kumar een forse tegenvaller. Een terugspeelbal van Meerhoff werd verkeerd beoordeeld door doelman Levien Rocha. Hij miste de bal en kon niet meer verhinderen dat die het doel in rolde, 2-0. Dat was ook de ruststand. Vrij vroeg in de tweede speelhelft wist EDO een derde doelpunt te maken en aan die 3-0 achterstand kon AMVJ , ondanks hard werken, niet veel meer veranderen. Het laatste gedeelte van de tweede helft werd door AMVJ met 10 man afgewerkt omdat doelman Rocha na een overtreding in zijn strafschopgebied, te zwaar werd gestraft met een directe rode kaart. Dennis Frijn werd zijn vervanger en zag de slecht genomen pingel hoog over het doel vliegen. AMVJ kon nog wel de eer enigszins redden dankzij de 3-1 van Daan van Hees,

4D CTO'70 - Sporting Martinus 5-6 (2-3) Sporting Martinus heeft in een wedstrijd die veel goals telde uiteindelijk verdiend gewonnen van koploper CTO'70 die bij winst kampioen zou zijn geweest. Ook met Kiki Musampa in de gelederen bleek CTO '70 niet instaat om een ontketend Martinus te verslaan. Het werd een spannende wedstrijd, met veel publiek, waarin het Amstelveense team goed van zich af wist te bijten. Martinus kon na 45 minuten met een 2-3 voorsprong gaan rusten. Ook in de tweede helft werd er weer flink gescoord. Martinus won uiteindelijk met 5-6. Voor Martinus scoorden Bart Sander (hattrick) 3x, Daniel Hoeksema 2x en Niels Koningen 1x.

4D Ouderkerk – Hertha 1-2 (1-1) Ouderkerk en Hertha waren volkomen aan elkaar gewaagd. In de 7de minuut van de wedstrijd kwam Ouderkerk op voorsprong dankzij de goal van Martijn de Bruin, 1-0. Maar nog voor dat de eerste helft was verstreken, kwam Hertha op gelijke hoogte, 1-1. De tweede helft was spannend. Doelman Rick Thijs Meijer van Ouderkerk stopte in de 72ste minuut een strafschop maar in blessuretijd, en wel de 96ste minuut, gingen de drie punten alsnog naar Hertha, 1-2.

4D TABA – RKAVIC 0-8