Romee van Dam (rechts) (80 meter horden)
Romee van Dam (rechts) (80 meter horden) Victor Waasdorp

Veel goud Startbaan jeugd bij opening baanseizoen

9 april 2018 om 12:00 Sport/sport Deel je nieuws

Op zondag 8 april vond bij NEA Volharding in Purmerend de traditionele openingswedstrijd van het baanseizoen plaats. Zeven pupillen en één junior van AV Startbaan waren naar Purmerend afgereisd voor hun eerste baanwedstrijd van dit seizoen.

Twee weken eerder dan deze groep was Melody (meisjes pupillen B) haar seizoen in Alphen a/d Rijn begonnen. Zij kwam terug met een mooie zilveren medaille op de meerkamp en twee persoonlijke records. Dat wilden de groep in Purmerend ook wel.

Bij de meisjes junioren C had Romee ingeschreven op vier onderdelen. Ze won al haar onderdelen en ging met drie persoonlijke records naar huis. Haar race over de 80m horden in 12.76 seconden was wel heel snel. Een goede voor bereiding voor haar voor de junioren competitie op 14 april in het Olympisch Station.

De pupillen deden een 4-kamp. Bij de jongens pupillen B haalde Ryan vier persoonlijke records, dus op alle onderdelen. Voor Lisa helaas geen persoonlijke records bij de meisjes A1 pupillen, maar het baanseizoen is nog heel lang. Haar vriendin Sophie viel op door voor het eerst over de 4 meter te springen en met nog een persoonlijke record op de 1000m won zijn heel knap goud. Tijn miste op een haar na het podium bij de jongens pupillen A1 en werd vierde op 14 punten verschil. Manuel dacht, wat Sophie kan, kan ik ook. Ook Manuel sprong voor het eerst over de 4 meter bij het verspringen en won na een snelle 1000 meter ook goud. Steven startte bij de jongens pupillen A2 solide bij het kogelstoten en de sprint. Daarna sprong hij voor het eerst over 1.25 meter bij het hoogspringen. Hij won uiteindelijk brons op de 4-kamp. Ook voor Djuna (meisjes pupillen A2) geen persoonlijke records, maar ook voor haar is het seizoen nog lang.

Een mooie, maar lange atletiek dag in Purmerend. De volgende wedstrijd voor de pupillen is de baancompetitie die start op 21 april met een wedstrijd bij AV Startbaan in Amstelveen. Hier doen ruim 100 pupillen van AV Startbaan aan mee.

Tijn Zwerver (midden) (60 meter sprint)
Djuna Gersen (1000 meter)
Ryan Waasdorp (1000 meter)
Manuel Pattiwael van Westerloo (1000 meter)
Lisa de Vries (1000 meter)
Sophie Lucas (60 meter sprint)
Steven Waasdorp (60 meter sprint)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie