NFC-aanvoerder Douwe Eekelschot brengt NFC met een kopbal op voorsprong.
NFC-aanvoerder Douwe Eekelschot brengt NFC met een kopbal op voorsprong. George Melchers

RODA loopt in op koploper; NFC blijft op titelkoers

9 april 2018 om 11:41 Sport/sport

AMSTELVEEN Ouderkerk zorgde zondag in 3C voor een daverende verrassing door uit bij koploper SDZ te winnen. RODA '23, de nummer 2 in de competitie, won thuis van Diemen en verkleinde daarmee de achterstand op SDZ tot 2 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. NFC blijft in 4E op titelkoers na winst tegen BSM.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA '23 – Diemen 3-0 (0-0)
In de eerste helft vocht Diemen voor wat het waard was en had in die fase het meeste balbezit. In de 27ste minuut moest de wedstrijd ongeveer een half uur gestaakt worden omdat de scheidsrechter een spierblessure opgelopen had en zijn vervanger onderweg was. Vijf minuten voor rust was RODA '23 dichtbij een doelpunt maar de paal stond een kopbal van Maikel Keur in de weg. Pas in de 77ste minuut viel de eerste goal. Thimo de Jager werd goed aangespeeld door Max Versteeg en scoorde 1-0. Twee minuten zorgde Junior Tiller voor 2-0 zorgde. In de eindfase van de wedstrijd wist Melvin Joling na een combinatie met Niels Vahlkamp nog 3-0 te maken.

3C ZSGO – Sporting Martinus 0-0
Sporting Martinus wilde graag winnen om zijn positie op de ranglijst achter de koplopers vast te houden en voorkomen dat de achtervolgers dichterbij kwamen. De ploeg die trainer Ron Gerlof het veld in stuurde zocht zeker ook de aanval maar optisch was ZSGO/WMS toch wat sterker. Voor rust werden de Martianen af en toe gevaarlijk voor het Amsterdamse doel. In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Een iets sterker ZSGO/WMS tegen een onverzettelijk Sporting Martinus dat ondanks veel blessures het eigen doel schoon wist te houden. Toch wel een prestatie tegen een van de sterkere teams van 3C.

4C SDZ – Ouderkerk 1-4 (0-1)
De door trainer Lex van der Hors uitgestippelde tactiek werd zondag uitstekend uitgevoerd door zijn spelers. Na 30 minuten spelen opende Kaj de Jong de score, 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de rust probeerde SDZ druk te zetten maar de verdediging van Ouderkerk gaf niet thuis. Met een schitterende volley vergrootte Sander Couperus de voorsprong van Ouderkerk naar 0-2. Het werd weer spannend nadat Kai Meeuwse van SDZ de achterstand verkleinde naar 1-2. Maar Ouderkerk bleef vertrouwen houden en kwam via een strafschop, na hands in het SDZ-penaltygebied, op 1-3 voorsprong. Mitchel Melissen was de strafschopnemer. Omdat SDZ nu alles op de aanval gooide werd Ouderkerk gevaarlijk in de counter en kon Jelle van Barneveld de score vergroten naar 1-4. Dat werd ook de eindstand.

4E BSM – NFC 1-3 (1-1)
NFC blijft goed op koers voor zowel het kampioenschap van 4C als het behalen van een periodetitel. In de eerste helft van de wedstrijd was NFC al de betere ploeg, maar kon BSM nog wel stand houden. NFC kwam weliswaar binnen 2 minuten op voorsprong door een goal van Sander Klaver, maar na ongeveer een half uur spelen maakte BSM gelijk. In de tweede helft werd duidelijk dat NFC in dit duel geen averij wenste op te lopen. De Amstelveense ploeg zocht met succes de aanval. Na 10 minuten spelen in de tweede helft scoorde aanvoerder Douwe Eekelschot met een kopbal waardoor NFC op 1-2 voorsprong kwam. Het bleef spannend tot 5 minuten voor het eindsignaal. Toen maakte Nico Sergiou aan alle spanning een einde door 1-3 te maken.