Amstelveen Heemraad viert een van de zes doelpunten.
Amstelveen Heemraad viert een van de zes doelpunten. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad haalt uit tegen HBOK

9 april 2018 om 10:26 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag in de tweede klasse uitgehaald tegen HBOK. De ploeg won met 1-6. Rkavic won in 4D met grote cijfers van Ouderkerk. Sporting Martinus speelde gelijk tegen Hertha en RODA '23 versloeg TABA in eigen huis.

ZATERDAGVOETBAL

2A HBOK – Amstelveen Heemraad 1-6 (1-4)

Amstelveen Heemraad maakte zaterdag korte metten met HBOK. De Amstelveners wonnen het uitduel met maar liefst 1-6. Na 8 minuten spelen werd het 0-1 door Michael Koster die goed werd aangespeeld door Mourad Madmar. Na een kwartier scoorden de Amstelveners opnieuw. Nu was het Michael Koster die het voorbereidend werk deed voor Joel Silooy die koppend scoorde, 0-2. Kort voor rust leek het nog spannend te worden nadat HBOK de achterstand verkleinde naar 1-2. Maar in de tweede helft werd HBOK overlopen door de productieve Amstelveners. Robin Oussoren wist een hoekschop er ineens in te schieten, 1-3. Nadat Tim Steij voor 1-4 had gezorgd was de wedstrijd gespeeld. HBOK moest na de 59ste minuut ook nog met 10 man verder omdat een speler wegens natrappen op Robin Oussoren het veld werd uitgestuurd. Diezelfde Oussoren scoorde kort na dit incident de 1-5 en Nick Lammers bepaalde de eindstand op 1-6.

2A Arsenal sv – AMVJ 3-0 (1-0)

Een wedstrijd voor een gehandicapt AMVJ om maar snel te vergeten. Invaller doelman Yannick de Meijs moest, vrijwel direct na de 1-0 voor Arsenal uitvallen. Bij de aanval die uiteindelijk leidde tot de achterstand werd hij dusdanig geblesseerd dat verder spelen niet meer mogelijk was. Hij strompelde naar de bank. Volgens AMVJ was het onbegrijpelijk dat de arbiter de overtreding niet bestrafte. Na het vertrek van de keeper moest veldspeler Dennis van Rijn in het doel. Hij deed het niet slecht en maar kon het niet helpen dat twee blunders in de defensie er de oorzaak van werden dat het 3-0 werd.

4D Ouderkerk – Rkavic 4-7 (3-2)

De zaterdagploeg van Ouderkerk speelde een van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen. Regio-genoot Rkavic, die steeds beter in vorm komt, versloeg de Ouderkerkers in eigen huis met grote cijfers. Bij rust stond het nog 3-2 in het voordeel van Ouderkerk door goals van Rogier de Bruin 2x en Serginio Lens 1x. In de tweede helft liep RKAVIC over het, toch niet zwakke Ouderkerk heen. Nog vier doelpunten voegde VIC toe aan het totaal tegenover 1 goal van Ouderkerk gescoord door Martijn de Bruin. Eindstand 4-7.

4D Hertha - Sporting Martinus 1-1 (0-0)

In de uitwedstrijd tegen Hertha dwong Sporting Martinus een zwaar bevochten gelijkspel af. In de eerste helft werd er niet gescoord en de gehele wedstrijd lang waren de teams aan elkaar gewaagd. Na 60 minuten spelen liep Sporting Martinus tegen een strafschop aan die door de tegenstander werd benut, 1-0. Martinus ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die kwam ook. Bart Sander speelde Druce Deizig aan die binnen kopte, 1-1. Dat was tevens de eindstand. Komend weekeinde speelt Martinus tegen Ouderkerk.

4D TABA – RODA '23 0-3 (0-2)

RODA '23 leverde in de uitwedstrijd tegen TABA een goede prestatie. Het team wist al in de eerste helft op voorsprong te komen. Yuksel Tuzgol opende de score en zette RODA'23 op 0-1 voorsprong. De voors[prong werd nog voor de rust vergroot door Bart Ploeger die 0-2 maakte. Ook in de tweede helft behielden de Bovenkerkers het initiatief en voegden er nog een goaltje aan toe. Met zijn tweede van de middag bepaalde Bart Ploeger de eindstand op 0-3.