Amstelveen won de derby in de tweede klasse tegen AMVJ.
Amstelveen won de derby in de tweede klasse tegen AMVJ. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint in slotfase van AMVJ

2 april 2018 om 20:36 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag de derby tegen plaatsgenoot AMVJ gewonnen. Door de zege klimt Amstelveen verder weg uit de gevarenzone.

Ben Douglas

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad – AMVJ 3–1 (0–1)

De inhaalwedstrijd tegen AMVJ is voor Amstelveen Heemraad uitstekend verlopen. al zag het er na de eerste helft nog niet zo fleurig uit omdat de ploeg van trainer Ten Heuvel met een minieme achterstand de rust in ging. AMVJ was n de eerste helft de iets beter voetballende ploeg en kwam na 30 minuten spelen dan ook verdiend aan de leiding. Het was Lucas Hofstra die door Dennis Frijn werd bereikt met een ingooi, en afrondde met een fraaie volley. 0 – 1. Dit doelpunt was ook het hoogtepunt van de eerste helft.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een herboren Amstelveen Heemraad uit de kleedkamers komen. Het thuis spelende AMVJ oogde wat minder en kreeg geen vat meer op Amstelveen dat joeg op de gelijkmaker. In de 56 minuut was het zover. Michael Coster zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. Ook na de gelijkmakende goal bleef Amstelveen Heemraad het betere van het spel houden. Er hing voor de thuislpoeg opnieuw een doelpunt in de lucht. In de 89ste minuut kwam Amstelveen Heemraad uiterindelikk op voorsprong. Met een krachtige en goed gerichte kopbal , onhoudbaar voor doelman Rocha scoort Perry Schoenacker, 1–2. De wedstrijd was uiteindelijk gespeeld nadat Joost Heij kort daarna voor 1–3 zorgde. Door de overwinning kan Amstelveen Heemraad nu veel rustiger ademen voor wat betreft de positie op de ranglijst.